Hoe kan ik me beter voelen?

door | 14 april 2024 | Blog

Sta jij soms wel eens stil bij jouw GEVOEL na een GEDACHTE?

Het lijkt misschien een eenvoudige vraag, maar de impact ervan op ons leven is enorm. Onze gedachten hebben de kracht om ons gevoel, onze acties en uiteindelijk ons leven te sturen.

 

Hoe kan ik me beter voelen?

De meeste mensen focussen zich op hun gevoel als ze zich beter willen voelen.
Ze gaan op zoek naar wat ze kunnen doen om zich beter te voelen.
Maar wat als je het andersom mag doen?
Begin bij jouw gedachten.
Stel je eens voor dat je je gedachten kunt transformeren en daarmee ook je gevoelens en acties. Iedereen kan sleutelen aan zijn of haar gedachten. Dus ook jij kunt de regie nemen over je eigen gemoedstoestand en daarmee de kwaliteit van je leven verbeteren.

Positieve Mindset.

Dit is waar de kracht van een positieve mindset om de hoek komt kijken. Een van de meest krachtige eye-openers op dit gebied is het besef dat het niet onze gevoelens zijn die onze gedachten bepalen, maar juist andersom. Dit betekent dat als we onze gedachten kunnen veranderen, we ook onze gevoelens kunnen veranderen. En dat opent een wereld van mogelijkheden.

Vier vragen die je leven veranderen.

Er zijn heel veel verschillende manieren om met jouw gedachten aan de slag te gaan.
Een handige tool om te beginnen met het veranderen van je gedachten zijn de vier vragen van Byron Katie. Door deze vragen te stellen, kun je jouw belemmerende overtuigingen ontdekken en ombuigen, waardoor je ruimte creëert voor meer positieve gedachten en gevoelens.
Dus als je merkt dat je weer aan het piekeren bent, of als je beseft dat je al een hele tijd aan hetzelfde denkt waardoor je je niet goed voelt.
Neem dan eens een momentje voor jezelf en neem deze vier vragen erbij.
* Is het waar?
* Kun je absoluut zeker weten dat het waar is? (Of is het een aanname?)
* Hoe reageer je, wat gebeurt er, wanneer je die gedachte gelooft?

* Wie zou je zijn zonder die gedachte? (Hoe zou jij je voelen zonder die gedachte?)

Ons probleem is niet dat we gedachten hebben, maar wel dat we die gedachten geloven.

Door deze vragen te stellen, kun je jezelf uitdagen om anders naar situaties te kijken en nieuwe perspectieven te ontdekken. Door jouw gedachten te ondervragen met deze tool kan je ervan loskomen.

 

Gedachten zorgen voor voelen.

Mocht je nog niet overtuigd zijn dat het écht zo werkt en niet omgekeerd, dan deel ik graag nog het voorbeeld van ‘de hond’ met jou.
Je wandelt door het park met je hond voorbij een speeltuin, waar twee kleuters aan het spelen zijn. Waarom komt de éne kleuter lachend naar jou toe en waarom loopt de andere gillend weg bij het zien van jouw hond?
Ze zien allebei een hond en reageren er anders op.
Heeft dat met die hond te maken? Neen.
Met jou? Al zeker niet.

Met wat dan wel?

 

Verschil in denken.

Het grote verschil zit hier in wat ze denken.
De éne kleuter denkt: “Oh wat een mooi hondje, die zou ik wel willen aaien.” Deze kleuter denkt positief over jouw hond en voelt zich blij en komt lachend naar jou toe.
De andere kleuter denkt: “Oh nee alle honden bijten, ik moet snel wegwezen.” Deze kleuter heeft dus een nare associatie gekoppeld aan een hond, waardoor hij negatief denkt en bang is!
Eén hond. Twee kleuters. Twee verschillende manieren van denken. Twee keer een totaal ander gevoel als resultaat. Zie je nu duidelijk dat het gevoel een gevolg is van de gedachte?
Ik wil me beter voelen.
Wanneer jij je beter wilt voelen dan mag je aan de slag met jouw gedachten. Wil je meer leren over het transformeren van je mindset en het creëren van een positieve gemoedstoestand?
Dan nodig ik je van harte uit om deel te nemen aan de Magic Mindset Days. Mijn gloednieuwe training helpt jou om anders te kijken naar belangrijke zaken in het leven.
Ik leer jou anders denken, waardoor jij je op korte tijd anders zult voelen.
Via onderstaande link kan je alle info lezen over mijn Magic Mindset Days, daar zal je ook zien dat er momenteel een lanceringsaanbod loopt van 50% korting.
Maar als jij op mijn nieuwsbrief lijst staat of lid bent van de gratis groep HOE VERDER NA SCHDEIDING geef ik je ook de kans om te starten aan de pre launch prijs van slechts 21,50 euro.

Deze pre launch actie, met nog eens 17 euro korting extra is geldig tem woe 17/04/24.

Meedoen met de Magic Club?
Meld je aan met de link hierboven, of check je mails want daar kan je 17 euro extra korting rapen.
Zie ik jou in de Magic Mindset Club?

De training start op 1 mei, de deuren van de besloten groep gaan open op 30/04.

Van hart tot hart,

Veerle

PS: Wie die 2 vrouwen zijn waar ik tussenin zit vertel ik jou op dag 8 van de Magische Gedachten. Ik beloof je dat het ook voor jou een bijzonder moment wordt die je nooit meer vergeet.

Lees ook

Ik voel me machteloos

Ik voel me machteloos

“Ik voel vooral onmacht.  Hoort dat dan bij de fase woede?” Die vraag zag ik passeren in de privé chat tijdens mijn gratis masterclass deze week. Op dat moment was ik de fases van het rouwproces aan het bespreken. Ze schreef ook nog: “Ik ben niet boos, maar voel me...

Verlaten voor een ander!

Verlaten voor een ander!

"Ondertussen zijn we bijna 2 jaar verder en deed ik heel wat persoonlijk werk.  In de K.R.A.C.H.T.-methode© leerde ik om anders te kijken naar mijn scheiding.  Deze week kreeg ik te horen dat mijn ex en haar vlam uit elkaar zijn.  Bijzonder om te mogen ervaren dat dit...

Loskomen van een toxische relatie + 8 tips!

Loskomen van een toxische relatie + 8 tips!

Met je verstand weet je het wel, maar je hart zegt iets anders.  Herken jij ook wat hierboven op het plaatje staat? Mooie vraag alweer in de groep met een heel herkenbare worsteling. In mijn antwoord stond 1 zin die een andere vrouw heel erg raakte, maar het stelde...

Waarom voel ik me zo verantwoordelijk?

Waarom voel ik me zo verantwoordelijk?

Ik denk dat 8 op 10 van mijn cliënten perfectionistisch is.  De lat ligt hoog én ze dragen ook nog eens een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel. Maar wat als: - Het niet jouw pakkie-an is? - Je niet alles moet vangen wat naar jou gegooid wordt? - De emoties van de...

Verslaafd aan daten?

Verslaafd aan daten?

"Ik ben niet meer op zoek!  Dat maakt dat ik zoveel meer rust voel in mijn lijf. Ik ben zelfs al zo ver dat ik erop vertrouw dat hoe dan ook, dat maatje er wel aan komt!  Met het grote verschil in vergelijking met vroeger "dat niets meer moet, maar alles mag."  Dus...

Hulp na scheiding.  Dit kan het met jou doen!

Hulp na scheiding. Dit kan het met jou doen!

Vrijdagochtend, mijn wekker liep af om 6 uur, ik hoor de regen tegen mijn raam.  Nee hé, niet weer.  Ik voelde meteen dat mijn energie niet goed zat, ja ook ik heb daar soms nog last van. Ik hoor mijn jongste zoon mopperen op zijn kamer.  Die heeft er duidelijk ook...

Convenant tekenen en dan?

Convenant tekenen en dan?

"Het geluid om me heen was troebel, het leek wel alsof ik onder water zat. Mijn handen beefden als een riet, toen ik die balpen van hem doorkreeg. Ik had mijn handtekening doorheen mijn leven wel al -tig keer zonder nadenken neergezet, maar op dat moment leek het een...

Triggers zijn uitnodigingen om te groeien.

Triggers zijn uitnodigingen om te groeien.

Triggers zijn uitnodigingen om te groeien. Een trigger, we kennen het allemaal. Dat moment dat je veel heftiger dan ‘normaal’ reageert op een gebeurtenis. Er wordt ‘iets’ in jou geraakt. Na een scheiding zien we dat mensen vaker geraakt worden. Je zit in een...

Is empathie een vaardigheid?

Is empathie een vaardigheid?

"Waarom zou een innerlijke reis ook rouw met zich meebrengen?" : deze vraag kreeg ik een aantal weken terug. Wanneer je intensief aan het werk bent met jezelf. Wanneer je innerlijk werk aan het doen bent. Wanneer je stap voor stap leert hoe je jouw oude patronen...

Rouwen na scheiden.

Rouwen na scheiden.

Wat als rouwen na scheiden nu eens doodnormaal zou mogen zijn? Hoe zou dat voor jou voelen? Als er iets is in het leven wat echt iedereen meemaakt dan is het rouw! Waarom is er dan nog steeds zoveel onbegrip? Waarom voelen zoveel mensen in rouw zich eenzaam en alleen?...

Gratis

GRATIS E-BOOK

Als rouwtherapeut én scheidingscoach help ik dagelijks mensen, met het verwerken van hun scheiding.

Stel je voor dat jij te midden van dit proces een handleiding krijgt,
zodat je exact weet wat je te doen hebt,
zodat je écht weer verder kan met je leven,
zodat je weer vertrouwen krijgt in jouw toekomst.

Ontdek vandaag nog dé 6 stappen die je nodig hebt om
je SCHEIDING als een KANS te zien.

GRATIS COMMUNITY

Ben jij gescheiden?
Zou je graag willen verbinden met andere gescheiden
m/v die voelen wat jij voelt?

Dan ben je welkom,
in mijn gratis én privé Facebook groep,
Hoe verder na SCHEIDING?

De groep is 24/7 bereikbaar.

GRATIS GESPREK

Je zou je verhaal wel eens willen vertellen,
niet zomaar om je HART te luchten,
maar omdat je vooruit wilt in je leven!
Zullen we samen ontdekken wat jij nodig hebt?
Tijdens een gevoelsgesprek analyseer ik jouw situatie,
zodat jij DIRECT weet waar je aan toe bent.
Na afloop vertel ik jou of mijn K.R.A.C.H.T.-methode ook
jou kan helpen om terug gelukkig(er) te zijn.
Je krijgt van mij een eerlijk advies, want deze methodiek
is niet voor iedereen.