Ik ben gescheiden en voel mij mislukt.

door | 7 januari 2023 | Blog

“Jouw verhaal lezen geeft me hoop.
Ik ben net als jij ook 2 keer gescheiden.
Jij hebt het geluk weer gevonden,
dat geeft me vertrouwen in de toekomst.
Maar vooral …. ik ben dus geen “mislukt”
persoon omdat ik 2 keer gescheiden ben.”

Dat gevoel van mislukt zijn toen ik deze mail binnenkreeg.
Herken en voel ik ook meteen.
Ik dacht dat ook.
Het oordeel en de schaamte die erop zat.
Die is 2 keer gescheiden,
daar zal wel iets mis mee zijn.

En ja, er was iets mis.
Geen afwijking waar niets meer aan te doen was.
Gelukkig.
Maar IKZELF had wel iets te doen.

Ik moest stoppen met vluchten.
Stoppen met ontsnappen aan wat ik niet wilde voelen.
Stoppen met die agenda volplannen.
Stoppen met verstrooiing opzoeken.
Stoppen met steeds die PLEISTER op de WONDE.

Ik moest er dwars doorheen.
Wilde ik ooit écht gelukkig kunnen zijn.
Ik mocht het donkere in mijn leven toelaten.

Just like the moon.
You sometimes need to go 
trough phases of darkness
to return to your light.

Het was in die tijd dat ik voor het eerst over
het innerlijke kind hoorde.
Bullshit vond ik het.
Het was in die tijd dat ik voor het eerst het
woord codependentie op mijn bord kreeg.
Ik hoorde het donderen in Keulen.

En dan nog wou ik niet “luisteren”.
Maar wie niet luisteren wilt moet voelen.
Dus mijn pleister werd wéér keihard van mijn wonde
getrokken, toen ik ontdekte dat ik er weer in geslaagd
was om een “foute partner” aan te trekken.

Zou ik er dan toch iets mee moeten?
Met dat innerlijke kind?
Met dat woord waar ik geen snars van begreep?

Dr. Google zou mij misschien wel kunnen helpen.
Dus ik zocht het op.
✔️Laag gevoel van eigenwaarde.
✔️Voelt en respecteert eigen grenzen niet.
✔️Heeft vaak goedkeuring van anderen nodig.
✔️De lat ligt hoog.
✔️Kan moeilijk nee zeggen.
✔️Vertoont pleasegedrag.
✔️Vindt het gevoel van de ander belangrijker dan eigen gevoel.
✔️Overdreven gevoel van verantwoordelijkheid.

Fuck.
Dit gaat over mij ofzo?

En toen.
Zocht ik hulp.
Om het donkere in mijn leven toe te laten.
Om het te voelen.
Om het te onderzoeken, accepteren en te helen.

Zoals Tina Turner het deze week ook in haar biografie zei:
Als je de wonden uit jouw
verleden niet verzorgt, 

blijf je bloeden. 

Dus geen pleister op de wonde meer.
Maar naar binnen gaan.
Dus ja, dat innerlijke kind.
Dus ja, aan de slag met die codependentie.
Dus ja, mijn hechting onder de loep nemen.
Dus ja, oude patronen doorbreken.

Ik heb het geluk dus niet “gevonden”.
De gezonde relatie die ik nu al 7 jaar heb,
is niet komen aanwaaien.

Daar is heel wat werk aan voorafgegaan.
En tranen.
En pijn.

Dus lieve jij,
je bent niet mislukt.

Maar je hebt wel iets te doen.

Durf die innerlijke reis aan te gaan.
Je hoeft het niet alleen te doen.
Ik heb dat pad met K.R.A.C.H.T. voor jou uitgestippeld.

Als rouwtherapeut en codependentiecoach,
en uiteraard ook als “ervaringsdeskundige”,
wil ik je uitnodigen om het donkere in je leven toe te laten.

Er is geen licht zonder donker.

K.R.A.C.H.T.-groet,
Veerle

PS: Wil je terug gelukkig(er) zijn na je scheiding?
Wil je weten of mijn K.R.A.C.H.T.-methode ook voor jou
de transformatie kan betekenen?
Zet dan vandaag nog die 1ste stap.
Vraag hier jouw gratis gevoelsgesprek aan.
Graag tot snel.

Lees ook

Convenant tekenen en dan?

Convenant tekenen en dan?

"Het geluid om me heen was troebel, het leek wel alsof ik onder water zat. Mijn handen beefden als een riet, toen ik die balpen van hem doorkreeg. Ik had mijn handtekening doorheen mijn leven wel al -tig keer zonder nadenken neergezet, maar op dat moment leek het een...

Triggers zijn uitnodigingen om te groeien.

Triggers zijn uitnodigingen om te groeien.

Triggers zijn uitnodigingen om te groeien. Een trigger, we kennen het allemaal. Dat moment dat je veel heftiger dan ‘normaal’ reageert op een gebeurtenis. Er wordt ‘iets’ in jou geraakt. Na een scheiding zien we dat mensen vaker geraakt worden. Je zit in een...

Is empathie een vaardigheid?

Is empathie een vaardigheid?

"Waarom zou een innerlijke reis ook rouw met zich meebrengen?" : deze vraag kreeg ik een aantal weken terug. Wanneer je intensief aan het werk bent met jezelf. Wanneer je innerlijk werk aan het doen bent. Wanneer je stap voor stap leert hoe je jouw oude patronen...

Rouwen na scheiden.

Rouwen na scheiden.

Wat als rouwen na scheiden nu eens doodnormaal zou mogen zijn? Hoe zou dat voor jou voelen? Als er iets is in het leven wat echt iedereen meemaakt dan is het rouw! Waarom is er dan nog steeds zoveel onbegrip? Waarom voelen zoveel mensen in rouw zich eenzaam en alleen?...

Controle loslaten en genieten.

Controle loslaten en genieten.

Vorige maand waren wij in Tenerife. Een dagje ongestoord naar het strand stond op ons programma. Picknick mee, telefoons thuis, strandlakens in de rugzak, een stralende zon en mijn lief naast mij. Even geen contact met de buitenwereld. Alleen wij twee op een afgelegen...

Uitstelgedrag aanpakken.

Uitstelgedrag aanpakken.

Heb jij ook soms last van uitstelgedrag? Of voel je weerstand om hulp te vragen? De stap zetten naar een coach/therapeut of om met een training aan de slag te gaan, is best wel groot. De vraag is, wat zit er precies onder bij jou? Ik benieuwd wat jij herkent....

Snel beter voelen na een scheiding.

Snel beter voelen na een scheiding.

Ik denk dat we het er allemaal unaniem over eens zijn ... "We willen ons snel beter voelen na een scheiding." Helaas bestaat er geen pilletje voor dat rouwproces. Er is geen quick fix, want de pijn die je voelt na een scheiding gaat niet over met 'de tijd'. Ok, de...

Angst om gelukkig te zijn na een scheiding.

Angst om gelukkig te zijn na een scheiding.

Dit bericht deelde S. gisterenavond laat nog in de K.R.A.C.H.T.-groep. Toen ik net koffie zat te drinken, genietend van de mooie herfstkleuren buiten onder de blauwe hemel, was ik aan het bedenken waar ik het vandaag in mijn wekelijkse mail zou over hebben. Ik dacht...

Ongelukkig zijn en blijven.

Ongelukkig zijn en blijven.

Deze week had ik een wel heel verbindend gevoelsgesprek met L. Op voorhand liet ze me weten dat ze het best wel spannend vond, maar in het moment zelf leek het wel of we elkaar al jaren kenden. Verbinding.  Daar draait het om. En dat maakt dat ik mijn werk met hart en...

Wat als je kind liever bij de andere ouder is.

Wat als je kind liever bij de andere ouder is.

Over de secundaire rouw die plots weer heel erg op je bord kan komen. Het leven van je ex gaat verder. Jij worstelt nog steeds met de scheiding. Ook je kinderen zien en voelen dat. Het is logisch dat een kind daar last van heeft. Het is normaal dat een kind beide...

Gratis

GRATIS E-BOOK

Heb jij ook zoveel moeite om je EX los te laten?
Met als gevolg dat je maar blijft aanmodderen in jouw liefdesverdriet.
Je wil wel vooruit, maar het lukt jou (nog) niet … 
Je vraagt je af: “HOE DAN?” 
Start vandaag nog met mijn 7 tips! 

GRATIS COMMUNITY

Heb jij ook soms het gevoel dat niemand je begrijpt?
Wist je dat LUISTEREN 1 van de basisbehoeftes is
tijdens een verwerkingsproces.
Niet zomaar luisteren, luisteren zonder OORDEEL.
Ben jij een gescheiden mama of papa die op zoek is naar
verbinding met mensen die voelen wat jij voelt?
Meld je aan! Je bent WELKOM in mijn privé Facebookgroep, het Online Scheidingscafé.
Reeds meer dan 1000 leden.

GRATIS GESPREK

Je zou je verhaal wel eens willen vertellen,
niet zomaar om je HART te luchten,
maar omdat je vooruit wilt in je leven!
Zullen we samen ontdekken wat jij nodig hebt?
Tijdens een gevoelsgesprek analyseer ik jouw situatie,
zodat jij DIRECT weet waar je aan toe bent.
Na afloop vertel ik jou of mijn K.R.A.C.H.T.-methode ook
jou kan helpen om terug gelukkig(er) te zijn.
Je krijgt van mij een eerlijk advies, want deze methodiek
is niet voor iedereen.