Ik ben gescheiden en voel mij mislukt.

door | 7 januari 2023 | Blog

“Jouw verhaal lezen geeft me hoop.
Ik ben net als jij ook 2 keer gescheiden.
Jij hebt het geluk weer gevonden,
dat geeft me vertrouwen in de toekomst.
Maar vooral …. ik ben dus geen “mislukt”
persoon omdat ik 2 keer gescheiden ben.”

Dat gevoel van mislukt zijn toen ik deze mail binnenkreeg.
Herken en voel ik ook meteen.
Ik dacht dat ook.
Het oordeel en de schaamte die erop zat.
Die is 2 keer gescheiden,
daar zal wel iets mis mee zijn.

En ja, er was iets mis.
Geen afwijking waar niets meer aan te doen was.
Gelukkig.
Maar IKZELF had wel iets te doen.

Ik moest stoppen met vluchten.
Stoppen met ontsnappen aan wat ik niet wilde voelen.
Stoppen met die agenda volplannen.
Stoppen met verstrooiing opzoeken.
Stoppen met steeds die PLEISTER op de WONDE.

Ik moest er dwars doorheen.
Wilde ik ooit écht gelukkig kunnen zijn.
Ik mocht het donkere in mijn leven toelaten.

Just like the moon.
You sometimes need to go 
trough phases of darkness
to return to your light.

Het was in die tijd dat ik voor het eerst over
het innerlijke kind hoorde.
Bullshit vond ik het.
Het was in die tijd dat ik voor het eerst het
woord codependentie op mijn bord kreeg.
Ik hoorde het donderen in Keulen.

En dan nog wou ik niet “luisteren”.
Maar wie niet luisteren wilt moet voelen.
Dus mijn pleister werd wéér keihard van mijn wonde
getrokken, toen ik ontdekte dat ik er weer in geslaagd
was om een “foute partner” aan te trekken.

Zou ik er dan toch iets mee moeten?
Met dat innerlijke kind?
Met dat woord waar ik geen snars van begreep?

Dr. Google zou mij misschien wel kunnen helpen.
Dus ik zocht het op.
✔️Laag gevoel van eigenwaarde.
✔️Voelt en respecteert eigen grenzen niet.
✔️Heeft vaak goedkeuring van anderen nodig.
✔️De lat ligt hoog.
✔️Kan moeilijk nee zeggen.
✔️Vertoont pleasegedrag.
✔️Vindt het gevoel van de ander belangrijker dan eigen gevoel.
✔️Overdreven gevoel van verantwoordelijkheid.

Fuck.
Dit gaat over mij ofzo?

En toen.
Zocht ik hulp.
Om het donkere in mijn leven toe te laten.
Om het te voelen.
Om het te onderzoeken, accepteren en te helen.

Zoals Tina Turner het deze week ook in haar biografie zei:
Als je de wonden uit jouw
verleden niet verzorgt, 

blijf je bloeden. 

Dus geen pleister op de wonde meer.
Maar naar binnen gaan.
Dus ja, dat innerlijke kind.
Dus ja, aan de slag met die codependentie.
Dus ja, mijn hechting onder de loep nemen.
Dus ja, oude patronen doorbreken.

Ik heb het geluk dus niet “gevonden”.
De gezonde relatie die ik nu al 7 jaar heb,
is niet komen aanwaaien.

Daar is heel wat werk aan voorafgegaan.
En tranen.
En pijn.

Dus lieve jij,
je bent niet mislukt.

Maar je hebt wel iets te doen.

Durf die innerlijke reis aan te gaan.
Je hoeft het niet alleen te doen.
Ik heb dat pad met K.R.A.C.H.T. voor jou uitgestippeld.

Als rouwtherapeut en codependentiecoach,
en uiteraard ook als “ervaringsdeskundige”,
wil ik je uitnodigen om het donkere in je leven toe te laten.

Er is geen licht zonder donker.

K.R.A.C.H.T.-groet,
Veerle

PS: Wil je terug gelukkig(er) zijn na je scheiding?
Wil je weten of mijn K.R.A.C.H.T.-methode ook voor jou
de transformatie kan betekenen?
Zet dan vandaag nog die 1ste stap.
Vraag hier jouw gratis gevoelsgesprek aan.
Graag tot snel.

Lees ook

Hulp zoeken of gewoon doorgaan?

Hulp zoeken of gewoon doorgaan?

Misschien vraag jij je ook soms wel eens af of je het hele proces niet nog zwaarder gaat maken door jouw verleden op te rakelen? Hulp zoeken of gewoon doorgaan? Het is begrijpelijk dat je daar niet meteen voor staat te springen, het vraagt moed om jouw innerlijke reis...

Mijn vrienden kiezen voor mijn ex.

Mijn vrienden kiezen voor mijn ex.

Wanneer je ziet of hoort dat gemeenschappelijke vrienden omgaan met je ex.   Vrienden die uit eten gaan met je ex en zijn nieuwe vriendin, vrienden die aan het helpen zijn in het nieuwe huis van je ex, of vrienden die jullie allebei uitnodigen voor hun...

Ik voel me alleen zonder relatie.

Ik voel me alleen zonder relatie.

Hoe voelt dat voor jou? ALLEEN ZIJN Veel mensen vinden het na een scheiding/relatiebreuk lastig om 'alleen' ergens naartoe te gaan. Onlangs deelde een cliënt van mij in de K.R.A.C.H.T.-groep dat ze toch de stap had gezet om alleen ergens naartoe te gaan.  Ze voelde...

Moed en hoop na scheiding!

Moed en hoop na scheiding!

Veronique schreef deze week een wel heel bijzondere post in de K.R.A.C.H.T.-groep! Haar woorden zijn hartverwarmend en geven MOED & HOOP, dat ik die heel graag (met haar toestemming) ook met jou wil delen. Moed en hoop na scheiding! Vandaag stond ik naar...

Brengt dit jou ook in de war?

Brengt dit jou ook in de war?

Herkenbaar! Tijdens een scheiding krijg je vaak te maken met een overvloed aan goedbedoelde adviezen van vrienden en familie. Alhoewel deze adviezen uit hun bezorgdheid komen zijn ze dikwijls gekleurd door hun persoonlijke ervaringen én oude patronen, maar weet dat...

Geloof aub niet dat tijd alle wonden heelt!

Geloof aub niet dat tijd alle wonden heelt!

ROUW is één van de meest ingrijpende evaringen in het leven van een mens.  Echt iedereen komt in zijn leven in aanraking met rouw, en toch is het iets waar veel mensen niet goed mee om kunnen. Vooral na een scheiding/relatiebreuk zien we dat onze omgeving niet goed...

Hoe omgaan met je ex op social media?

Hoe omgaan met je ex op social media?

Vorige maand deelde Ilse haar trouwfoto in de K.R.A.C.H.T.-groep. "Vandaag 3 jaar geleden. Hoe de tijd zo kan veranderen."  Confronterend als je 's ochtends jouw Facebook opent en daar een foto van jezelf in die prachtige witte jurk ziet staan. Hoe is dat bij jou? ...

Vreemdgaan toestaan?

Vreemdgaan toestaan?

"Ondertussen deed ik er alles aan om onze relatie zo goed mogelijk te houden  Ik dacht nog 'als dat hém nu gelukkig maakt', hier kunnen we samen wel uitkomen.  Onze afspraak was openheid en eerlijke communicatie.  Helaas ontdekte ik een paar maanden later dat hij weer...

Ik voel me machteloos

Ik voel me machteloos

“Ik voel vooral onmacht.  Hoort dat dan bij de fase woede?” Die vraag zag ik passeren in de privé chat tijdens mijn gratis masterclass deze week. Op dat moment was ik de fases van het rouwproces aan het bespreken. Ze schreef ook nog: “Ik ben niet boos, maar voel me...

Verlaten voor een ander!

Verlaten voor een ander!

"Ondertussen zijn we bijna 2 jaar verder en deed ik heel wat persoonlijk werk.  In de K.R.A.C.H.T.-methode© leerde ik om anders te kijken naar mijn scheiding.  Deze week kreeg ik te horen dat mijn ex en haar vlam uit elkaar zijn.  Bijzonder om te mogen ervaren dat dit...

Gratis

GRATIS E-BOOK

Als rouwtherapeut én scheidingscoach help ik dagelijks mensen, met het verwerken van hun scheiding.

Stel je voor dat jij te midden van dit proces een handleiding krijgt,
zodat je exact weet wat je te doen hebt,
zodat je écht weer verder kan met je leven,
zodat je weer vertrouwen krijgt in jouw toekomst.

Ontdek vandaag nog dé 6 stappen die je nodig hebt om
je SCHEIDING als een KANS te zien.

GRATIS COMMUNITY

Ben jij gescheiden?
Zou je graag willen verbinden met andere gescheiden
m/v die voelen wat jij voelt?

Dan ben je welkom,
in mijn gratis én privé Facebook groep,
Hoe verder na SCHEIDING?

De groep is 24/7 bereikbaar.

GRATIS GESPREK

Je zou je verhaal wel eens willen vertellen,
niet zomaar om je HART te luchten,
maar omdat je vooruit wilt in je leven!
Zullen we samen ontdekken wat jij nodig hebt?
Tijdens een gevoelsgesprek analyseer ik jouw situatie,
zodat jij DIRECT weet waar je aan toe bent.
Na afloop vertel ik jou of mijn K.R.A.C.H.T.-methode ook
jou kan helpen om terug gelukkig(er) te zijn.
Je krijgt van mij een eerlijk advies, want deze methodiek
is niet voor iedereen.