Ik wou dat ik mijn verleden kon wissen …

door | 21 oktober 2022 | Blog

Open je hart. 
Was de titel van een gedicht dat deze week in het Online Scheidingscafé door
iemand gepost werd.

Reacties als:
“Poeh dat is een moeilijke, want wat ben ik onzeker geworden door heel de situatie.”
“Hier is eerst nog werk aan de winkel.”
“Het heeft tijd nodig.”
“Wou dat ik mijn verleden kon wissen.”

In dat gedicht stond ook:
Misschien zou je sommige momenten het liefst willen wissen…

Deze gedachte herken ik wel.
Ooit had ik die gedachte ook.

Ik wenste een DELETE-knop
of een REWIND-knop
of een FORWARD-knop.

Nu zie ik in dat dat was om het NU
niet te moeten voelen.

Ik wou het verleden wissen,
omdat het zo zwaar was allemaal als alleenstaande moeder van 3 kids.
Ik wou mijn leven 20 jaar terugdraaien,
omdat ik het dan allemaal anders zou doen.
Ik wou mijn leven 10 jaar verder leven,
omdat ik dacht dat het dan allemaal makkelijker zou zijn
als de kids wat ouder waren.

Ik wou, ik wou, ik wou …

Herken jij dat?
Wissen.
Terug.
Vooruit.

Gelukkig ben ik na mijn 2 scheidingen,
toen ik dus met die gedachtes zat,
nog een laag dieper gegaan.

Na een toxische relatie,
ben ik gecrasht.

Eindelijk zag ik in dat ik er ZELF iets moest aan doen.
Dat tijd alleen niks veranderde.
Dat ik mocht voelen IN HET MOMENT.
Dat ik al mijn verdriet en pijn er mocht laten zijn.

Niet wissen.
Niet terug.
En ook niet vooruit.

Maar DOEN en toelaten wat gevoeld mocht worden,
in plaats van te vluchten en mij in nieuwe relaties te storten.

Als ik nu naar mijn leven terugkijk.
Ben ik DANKBAAR voor alles wat me is “overkomen”.

Het heeft me gemaakt tot de vrouw wie ik nu ben.
Het heeft ervoor gezorgd dat ik mijn innerlijke reis ben aangegaan.
Het heeft een GEZONDE RELATIE op mijn pad gebracht,
waarbij ik volledig mezelf kan zijn.

Dus lieve jij,
die dit leest.
Als jij ook soms denkt,
dat het wel beter zal gaan met de tijd.

Weet dan dat tijd niks doet!
Uit eigen ervaring,
weet ik als geen ander,
dat tijd niks doet als jij in die tijd niks met persoonlijke ontwikkeling doet.

OK,
de scherpe kantjes gaan er zeker vanaf.
MAAR,
de kans op herhaling zoals
“Waarom trek ik altijd de verkeerde partners aan”,
schuilt nog steeds om de hoek.

Ook na 1, 2 of 5 jaar.
Als je VERANDERING wilt in je leven,
dan begint dat écht bij JEZELF.

Dus ik was ontzettend blij dat ik bij de reacties in de groep ook zag staan,
dat er nog “werk aan de winkel” was.

Wees niet bang van dat werk.
Ook dat werk op zich is een geschenk.

Ik zeg altijd focus je niet op de eindbestemming.
Ook het onderweg zijn,
het helen zelf,
is een geschenk.

Het is zo mooi om je WARE ZELF te mogen ontdekken,
en van daaruit een NIEUWE RELATIE aan te gaan.

Een gezonde relatie.
Dat wens ik iedereen die dit leest echt toe.

Ik hoop dat deze tekst voor jou als een schop onder je kont voelt.
Zodat je op PLAY duwt.
En niet op DELETE, FORWARD of REWIND.

Alles gebeurt met een reden in je leven,
en die reden is altijd groei,
ook al zie je dat zelf nu nog niet.

Ik wens jou de moed toe om jezelf in de startblokken te zetten.
Zodat je er écht mee aan de slag gaat.
Met mij of met iemand anders, dat maakt niet uit.
Ik hoop alleen dat je nu het vuur in je voelt om ermee te beginnen.

Weet dat je welkom bent
om samen met mij naar jouw persoonlijke situatie te kijken.
Zo kunnen we samen ontdekken of mijn K.R.A.C.H.T.-methode ook voor jou
dé helende reis kan zijn.

Vraag jouw gratis gevoelsgesprek aan.

Lees ook

Geloof aub niet dat tijd alle wonden heelt!

Geloof aub niet dat tijd alle wonden heelt!

ROUW is één van de meest ingrijpende evaringen in het leven van een mens.  Echt iedereen komt in zijn leven in aanraking met rouw, en toch is het iets waar veel mensen niet goed mee om kunnen. Vooral na een scheiding/relatiebreuk zien we dat onze omgeving niet goed...

Hoe omgaan met je ex op social media?

Hoe omgaan met je ex op social media?

Vorige maand deelde Ilse haar trouwfoto in de K.R.A.C.H.T.-groep. "Vandaag 3 jaar geleden. Hoe de tijd zo kan veranderen."  Confronterend als je 's ochtends jouw Facebook opent en daar een foto van jezelf in die prachtige witte jurk ziet staan. Hoe is dat bij jou? ...

Vreemdgaan toestaan?

Vreemdgaan toestaan?

"Ondertussen deed ik er alles aan om onze relatie zo goed mogelijk te houden  Ik dacht nog 'als dat hém nu gelukkig maakt', hier kunnen we samen wel uitkomen.  Onze afspraak was openheid en eerlijke communicatie.  Helaas ontdekte ik een paar maanden later dat hij weer...

Ik voel me machteloos

Ik voel me machteloos

“Ik voel vooral onmacht.  Hoort dat dan bij de fase woede?” Die vraag zag ik passeren in de privé chat tijdens mijn gratis masterclass deze week. Op dat moment was ik de fases van het rouwproces aan het bespreken. Ze schreef ook nog: “Ik ben niet boos, maar voel me...

Verlaten voor een ander!

Verlaten voor een ander!

"Ondertussen zijn we bijna 2 jaar verder en deed ik heel wat persoonlijk werk.  In de K.R.A.C.H.T.-methode© leerde ik om anders te kijken naar mijn scheiding.  Deze week kreeg ik te horen dat mijn ex en haar vlam uit elkaar zijn.  Bijzonder om te mogen ervaren dat dit...

Loskomen van een toxische relatie + 8 tips!

Loskomen van een toxische relatie + 8 tips!

Met je verstand weet je het wel, maar je hart zegt iets anders.  Herken jij ook wat hierboven op het plaatje staat? Mooie vraag alweer in de groep met een heel herkenbare worsteling. In mijn antwoord stond 1 zin die een andere vrouw heel erg raakte, maar het stelde...

Waarom voel ik me zo verantwoordelijk?

Waarom voel ik me zo verantwoordelijk?

Ik denk dat 8 op 10 van mijn cliënten perfectionistisch is.  De lat ligt hoog én ze dragen ook nog eens een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel. Maar wat als: - Het niet jouw pakkie-an is? - Je niet alles moet vangen wat naar jou gegooid wordt? - De emoties van de...

Verslaafd aan daten?

Verslaafd aan daten?

"Ik ben niet meer op zoek!  Dat maakt dat ik zoveel meer rust voel in mijn lijf. Ik ben zelfs al zo ver dat ik erop vertrouw dat hoe dan ook, dat maatje er wel aan komt!  Met het grote verschil in vergelijking met vroeger "dat niets meer moet, maar alles mag."  Dus...

Hulp na scheiding.  Dit kan het met jou doen!

Hulp na scheiding. Dit kan het met jou doen!

Vrijdagochtend, mijn wekker liep af om 6 uur, ik hoor de regen tegen mijn raam.  Nee hé, niet weer.  Ik voelde meteen dat mijn energie niet goed zat, ja ook ik heb daar soms nog last van. Ik hoor mijn jongste zoon mopperen op zijn kamer.  Die heeft er duidelijk ook...

Hoe kan ik me beter voelen?

Hoe kan ik me beter voelen?

Sta jij soms wel eens stil bij jouw GEVOEL na een GEDACHTE? Het lijkt misschien een eenvoudige vraag, maar de impact ervan op ons leven is enorm. Onze gedachten hebben de kracht om ons gevoel, onze acties en uiteindelijk ons leven te sturen.   Hoe kan ik me beter...

Gratis

GRATIS E-BOOK

Als rouwtherapeut én scheidingscoach help ik dagelijks mensen, met het verwerken van hun scheiding.

Stel je voor dat jij te midden van dit proces een handleiding krijgt,
zodat je exact weet wat je te doen hebt,
zodat je écht weer verder kan met je leven,
zodat je weer vertrouwen krijgt in jouw toekomst.

Ontdek vandaag nog dé 6 stappen die je nodig hebt om
je SCHEIDING als een KANS te zien.

GRATIS COMMUNITY

Ben jij gescheiden?
Zou je graag willen verbinden met andere gescheiden
m/v die voelen wat jij voelt?

Dan ben je welkom,
in mijn gratis én privé Facebook groep,
Hoe verder na SCHEIDING?

De groep is 24/7 bereikbaar.

GRATIS GESPREK

Je zou je verhaal wel eens willen vertellen,
niet zomaar om je HART te luchten,
maar omdat je vooruit wilt in je leven!
Zullen we samen ontdekken wat jij nodig hebt?
Tijdens een gevoelsgesprek analyseer ik jouw situatie,
zodat jij DIRECT weet waar je aan toe bent.
Na afloop vertel ik jou of mijn K.R.A.C.H.T.-methode ook
jou kan helpen om terug gelukkig(er) te zijn.
Je krijgt van mij een eerlijk advies, want deze methodiek
is niet voor iedereen.