Waarom kan ik hem niet loslaten? Als codependentie aan het fundament ligt ….

door | 5 juli 2022 | Blog

is dat inderdaad een lastige.

Ze schreef in de K.R.A.C.H.T.-groep: “Waarom kan ik hem niet loslaten?  Ik weet dat hij niet goed voor me is en toch zit ik hier te treuren!  Vandaag heb ik het aan mijn kids verteld.  Zij hadden het al langer gezien en begrijpen mijn beslissing, maar waarom heb ik dan geen energie om door te gaan?
Waarom voel ik al die emoties door elkaar? Ik weet met mezelf geen blijf! Wat is dit met me? Ik kan niet goed meer volgen.”

Ik voelde haar vraag 100%.

Dit was mijn antwoord:

“Codependentie …
Je houdt vast aan oude patronen.
Jouw onderbewustzijn is bang om dat los te laten.

Ik vergelijk het altijd met een maïsveld.
Jij loopt al je hele leven op dezelfde paden!
Stel dat jij nu boven dat maïsveld van jou zou vliegen,
dan zou je alle ingesleten paden zien van al jouw
overlevingsstrategieën.

Pleasen om gehoord en gezien te worden.
Mensen met een probleem proberen redden.
Mensen beschermen.
Zorgen voor een ander waarbij jouw gevoel onderdanig is.

Nu ben jij met de K.R.A.C.H.T.-methode én in je dagelijks leven
stappen aan het zetten.
Je onderneemt zaken om weg te gaan.
Je wil rouwen en “nieuwe paden” creëren.

Dat vindt jouw ONDERBEWUSTZIJN maar niks!!
Dat is lastig!
Nieuwe paden maken in de maïs die zo hoog staat.
Na 1 keer erdoor te lopen denk je:
“Pff wat lastig, die oude paden bewandelen dat was
toch makkelijker hoor.”

De meeste mensen geven dan op!
Ze draaien om en leven hun leven weer verder door
de ingesleten paden. (=oude patronen)

Weet je!
Als jij geboren bent, dan was er GEEN ENKEL pad.
Je kreeg een BLANCO maïsveld.

Door zaken die in je kindertijd en/of jeugd gebeurd zijn,
heb jij talloze overlevingsstrategieën in je rugzak gestopt.
Om te OVERLEVEN weliswaar.
Om je leven zo comfortabel mogelijk te maken.
Dat zijn jouw ingesleten paden = patronen geworden.

Als je toen paden kon creëren,
waarom zou jou dat dan nu niet lukken?

Als je maar lang genoeg volhoudt.
Groeien de oude paden weer dicht.
Worden de nieuwe comfortabel om door te lopen.

Hoop dat je met deze metafoor,
ziet en voelt wat ik wil bedoelen?
Dat je begrijpt waarom je het nu zo lastig hebt.

En hé, je loopt niet alleen in de maïs.
Wij zijn er voor je in de K.R.A.C.H.T.-groep,
om jou af en toe een duwtje in de rug te geven
op een nieuw pad,
of een schop onder je kont,
wanneer je weer een oud pad zou bewandelen.”

En JIJ?
Die deze tekst leest.
Welk pad wil jij bewandelen?
Wil jij net als deze moedige vrouw ook in je K.R.A.C.H.T. komen?

Zet dan vandaag nog die 1ste stap!
Vraag jouw gratis GEVOELSGESPREK hier aan.

Wie weet loop jij dan binnenkort ook
in ons K.R.A.C.H.T.- maïsveld.
Je hoeft het niet alleen te doen!

Lees ook

Vrienden blijven met je ex?

Vrienden blijven met je ex?

"Ik dacht dat ik na het ondertekenen van de scheiding beter ging inzien dat het over was.  Dat het "tekenen van" mij als het ware in de fase van accepteren zou kunnen brengen.  En toch blijf ik zo die drang voelen om "vrienden te blijven".  Voor mijn ex is het oké,...

Ik ben gescheiden en voel mij mislukt.

Ik ben gescheiden en voel mij mislukt.

"Jouw verhaal lezen geeft me hoop. Ik ben net als jij ook 2 keer gescheiden. Jij hebt het geluk weer gevonden, dat geeft me vertrouwen in de toekomst. Maar vooral .... ik ben dus geen "mislukt" persoon omdat ik 2 keer gescheiden ben." Dat gevoel van mislukt zijn toen...

Ik wou dat ik mijn verleden kon wissen …

Ik wou dat ik mijn verleden kon wissen …

Open je hart.  Was de titel van een gedicht dat deze week in het Online Scheidingscafé door iemand gepost werd. Reacties als: "Poeh dat is een moeilijke, want wat ben ik onzeker geworden door heel de situatie." "Hier is eerst nog werk aan de winkel." "Het heeft tijd...

Waarom vind ik praten over “ONS” zo moeilijk?

Waarom vind ik praten over “ONS” zo moeilijk?

"We waren meer dan 30 jaar samen.  Dat is niet meer... Ik merk als mensen het over "ons" hebben, dat we uit elkaar zijn,  dat ik slecht slaap en de "wat ... als'en ..." weer de revue passeren.  Ik blokkeer die emotie volkomen, alsof er nooit een WIJ is geweest. Dan...

Scheiden is geen ziekte.  Wat als jouw omgeving je niet begrijpt?

Scheiden is geen ziekte. Wat als jouw omgeving je niet begrijpt?

"Mijn omgeving begrijpt me niet.", dat is dus iets wat ik wekelijks in mijn praktijk te horen krijg. Want wat na ... de mediator, de advocaat, de notaris en de bank? SNEL weer doordoen toch? Dat is toch wat de maatschappij van ons verwacht. Want scheiden is géén...

Help mijn proces ligt stil!

Help mijn proces ligt stil!

“Mis je jouw ex of mis je een gewoonte?” In de vakantie merk ik altijd dat veel mensen denken dat ze achteruit gaan in hun verwerkingsproces, of dat ze denken dat hun proces stil ligt. Doordat er ruimte ontstaat om stil te staan, voelen ze plots ook veel meer....

Pijn na Scheiding: Hoe verminder je de pijn?

Pijn na Scheiding: Hoe verminder je de pijn?

“Had jij ook zoveel pijn na je scheiding?” Ik merk op dat deze vraag mij meermaals gesteld wordt, soms zelfs met enige argwaan. Dat snap ik, veel mensen volgen naast mijn zakelijke pagina ook mijn persoonlijk profiel op Facebook. En ja! Ik ben nu inderdaad bijna 7...

Eenzaam na Scheiding: Zo ga je om met de leegte!

Eenzaam na Scheiding: Zo ga je om met de leegte!

“Hoe ging jij om met de eenzaamheid na je scheiding?” In 7 op 10  gevoelsgesprekken valt het woord eenzaamheid. Dat rot gevoel vanbinnen, dat zo kan knagen sinds je scheiding. Het houdt je wakker en je wordt er onzeker van! Heel normaal dus, dat daar veel vragen rond...

Rouwen na Scheiding: Hoe ga je verder?

Rouwen na Scheiding: Hoe ga je verder?

Rouwen om je ex. Is rouwen om iemand die er nog is. “Levend Verlies” wordt het ook wel eens genoemd. Het is toch iets anders dan rouwen om de dood. Waardoor het proces bij sommige mensen gewoon langer duurt. Waardoor je dikwijls ook nog eens geconfronteerd wordt met...

Gratis

GRATIS E-BOOK

Heb jij ook zoveel moeite om je EX los te laten?
Met als gevolg dat je maar blijft aanmodderen in jouw liefdesverdriet.
Je wil wel vooruit, maar het lukt jou (nog) niet … 
Je vraagt je af: “HOE DAN?” 
Start vandaag nog met mijn 7 tips! 

GRATIS COMMUNITY

Heb jij ook soms het gevoel dat niemand je begrijpt?
Wist je dat LUISTEREN 1 van de basisbehoeftes is
tijdens een verwerkingsproces.
Niet zomaar luisteren, luisteren zonder OORDEEL.
Ben jij een gescheiden mama of papa die op zoek is naar
verbinding met mensen die voelen wat jij voelt?
Meld je aan! Je bent WELKOM in mijn privé Facebookgroep, het Online Scheidingscafé.
Reeds meer dan 1000 leden.

GRATIS GESPREK

Je zou je verhaal wel eens willen vertellen,
niet zomaar om je HART te luchten,
maar omdat je vooruit wilt in je leven!
Zullen we samen ontdekken wat jij nodig hebt?
Tijdens een gevoelsgesprek analyseer ik jouw situatie,
zodat jij DIRECT weet waar je aan toe bent.
Na afloop vertel ik jou of mijn K.R.A.C.H.T.-methode ook
jou kan helpen om terug gelukkig(er) te zijn.
Je krijgt van mij een eerlijk advies, want deze methodiek
is niet voor iedereen.