Waarom vind ik praten over “ONS” zo moeilijk?

door | 24 september 2022 | Blog

“We waren meer dan 30 jaar samen.  Dat is niet meer…
Ik merk als mensen het over “ons” hebben, dat we uit elkaar zijn, 

dat ik slecht slaap en de “wat … als’en …” weer de revue passeren. 
Ik blokkeer die emotie volkomen, alsof er nooit een WIJ is geweest.
Dan gaat het goed, maar ik vraag me af of dit de
goede manier van verwerken is?” 

Deze vraag werd vorige maand door 1 van mijn K.R.A.C.H.T.-cliënten gesteld in de besloten groep.

Een moedige vraag, waar heel wat reactie van de andere leden is op gekomen.
Ik vind het altijd heel bijzonder om te zien hoe mijn cliënten elkaar helpen.
De groep is 24/7 beschikbaar en écht goud waard.

Voor deze blog, deel ik hier even mijn antwoord met jou.

Het blokkeren van een emotie is nooit de goede manier. 

Net zoals een persoon gezien en gehoord wilt worden, wil een emotie dat ook.
Zolang je het blijft negeren of blokkeren, zal die emotie blijven aankloppen.
Zolang jij hiermee blijft worstelen, betekent het dat je het nog niet genoeg ruimte hebt gegeven.

Emoties zijn energie.
Het feit dat er emoties zijn is goed!
Er is beweging in jouw proces.

Emoties zijn er om uit te drukken, niet om vast te houden.

Het woord EMOTIE komt uit het Latijn.
EMOVERE = naar buiten bewegen.

Als je dus emoties vasthoudt, laat je ze niet naar buiten bewegen
en ga je dus tegen het natuurlijke in.
Het is net als inademen en weigeren om uit te ademen.
Dan stik je.

Emoties vasthouden werkt ook verstikkend,
dat zal je op den duur ook voelen aan je lichaam.
Een emotie vasthouden vraagt evenveel energie van je
als het onder water duwen van een ballon.
Probeer dat maar een keer.
Je zal voelen hoe moeilijk dat is.

Dus lieve jij,
maak een afspraak met je emotie.

Van … tot … => begrens die tijd.
Nodig het uit, maar ga er dus niet een hele middag mee op de koffie.
Geef het ruimte.
Ga er doorheen.
Adem er doorheen.
BEWUST.

Jouw volwassen lichaam kan dit aan.

In de K.R.A.C.H.T.-groep staat ook een meditatie “Emotie toelaten”.
Het is een oefening waarin je in amper 12 minuten
contact maakt met een bepaalde emotie.
Je laat het bewust toe.
Je maakt het groter.
Ik begeleid jou hier helemaal doorheen,
zodat je direct na de oefening met een opgelucht gevoel weer
verder kan met je dagelijkse activiteiten.
Met deze oefening laat jij wat je voelt gecontroleerd toe
en ben je ook in staat om gecontroleerd weer af te sluiten.
Het helpt jou om er niet in te blijven hangen,
het helpt jou ook om vertrouwen te krijgen in jezelf.
Je mag toelaten wat je voelt.
Jij kunt dit.

K.R.A.C.H.T.-groet,
Veerle

PS: Wil jij ook je leven leiden ipv lijden?
Wil je leren wat je nodig hebt om écht gelukkig te zijn na je SCHEIDING?
Niet voor heel even,
maar voor de rest van je hele leven?
Dan is de K.R.A.C.H.T.-methode wellicht ook iets voor jou.

Zullen we samen onderzoeken of het ook voor jou dé TRANSFORMATIE
kan betekenen?
Vraag hier jouw vrijblijvend GEVOELSGESPREK aan.
We spreken elkaar snel.
https://vanuitverbindingnaarkracht.com/gevoelsgesprek/

Lees ook

Geloof aub niet dat tijd alle wonden heelt!

Geloof aub niet dat tijd alle wonden heelt!

ROUW is één van de meest ingrijpende evaringen in het leven van een mens.  Echt iedereen komt in zijn leven in aanraking met rouw, en toch is het iets waar veel mensen niet goed mee om kunnen. Vooral na een scheiding/relatiebreuk zien we dat onze omgeving niet goed...

Hoe omgaan met je ex op social media?

Hoe omgaan met je ex op social media?

Vorige maand deelde Ilse haar trouwfoto in de K.R.A.C.H.T.-groep. "Vandaag 3 jaar geleden. Hoe de tijd zo kan veranderen."  Confronterend als je 's ochtends jouw Facebook opent en daar een foto van jezelf in die prachtige witte jurk ziet staan. Hoe is dat bij jou? ...

Vreemdgaan toestaan?

Vreemdgaan toestaan?

"Ondertussen deed ik er alles aan om onze relatie zo goed mogelijk te houden  Ik dacht nog 'als dat hém nu gelukkig maakt', hier kunnen we samen wel uitkomen.  Onze afspraak was openheid en eerlijke communicatie.  Helaas ontdekte ik een paar maanden later dat hij weer...

Ik voel me machteloos

Ik voel me machteloos

“Ik voel vooral onmacht.  Hoort dat dan bij de fase woede?” Die vraag zag ik passeren in de privé chat tijdens mijn gratis masterclass deze week. Op dat moment was ik de fases van het rouwproces aan het bespreken. Ze schreef ook nog: “Ik ben niet boos, maar voel me...

Verlaten voor een ander!

Verlaten voor een ander!

"Ondertussen zijn we bijna 2 jaar verder en deed ik heel wat persoonlijk werk.  In de K.R.A.C.H.T.-methode© leerde ik om anders te kijken naar mijn scheiding.  Deze week kreeg ik te horen dat mijn ex en haar vlam uit elkaar zijn.  Bijzonder om te mogen ervaren dat dit...

Loskomen van een toxische relatie + 8 tips!

Loskomen van een toxische relatie + 8 tips!

Met je verstand weet je het wel, maar je hart zegt iets anders.  Herken jij ook wat hierboven op het plaatje staat? Mooie vraag alweer in de groep met een heel herkenbare worsteling. In mijn antwoord stond 1 zin die een andere vrouw heel erg raakte, maar het stelde...

Waarom voel ik me zo verantwoordelijk?

Waarom voel ik me zo verantwoordelijk?

Ik denk dat 8 op 10 van mijn cliënten perfectionistisch is.  De lat ligt hoog én ze dragen ook nog eens een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel. Maar wat als: - Het niet jouw pakkie-an is? - Je niet alles moet vangen wat naar jou gegooid wordt? - De emoties van de...

Verslaafd aan daten?

Verslaafd aan daten?

"Ik ben niet meer op zoek!  Dat maakt dat ik zoveel meer rust voel in mijn lijf. Ik ben zelfs al zo ver dat ik erop vertrouw dat hoe dan ook, dat maatje er wel aan komt!  Met het grote verschil in vergelijking met vroeger "dat niets meer moet, maar alles mag."  Dus...

Hulp na scheiding.  Dit kan het met jou doen!

Hulp na scheiding. Dit kan het met jou doen!

Vrijdagochtend, mijn wekker liep af om 6 uur, ik hoor de regen tegen mijn raam.  Nee hé, niet weer.  Ik voelde meteen dat mijn energie niet goed zat, ja ook ik heb daar soms nog last van. Ik hoor mijn jongste zoon mopperen op zijn kamer.  Die heeft er duidelijk ook...

Hoe kan ik me beter voelen?

Hoe kan ik me beter voelen?

Sta jij soms wel eens stil bij jouw GEVOEL na een GEDACHTE? Het lijkt misschien een eenvoudige vraag, maar de impact ervan op ons leven is enorm. Onze gedachten hebben de kracht om ons gevoel, onze acties en uiteindelijk ons leven te sturen.   Hoe kan ik me beter...

Gratis

GRATIS E-BOOK

Als rouwtherapeut én scheidingscoach help ik dagelijks mensen, met het verwerken van hun scheiding.

Stel je voor dat jij te midden van dit proces een handleiding krijgt,
zodat je exact weet wat je te doen hebt,
zodat je écht weer verder kan met je leven,
zodat je weer vertrouwen krijgt in jouw toekomst.

Ontdek vandaag nog dé 6 stappen die je nodig hebt om
je SCHEIDING als een KANS te zien.

GRATIS COMMUNITY

Ben jij gescheiden?
Zou je graag willen verbinden met andere gescheiden
m/v die voelen wat jij voelt?

Dan ben je welkom,
in mijn gratis én privé Facebook groep,
Hoe verder na SCHEIDING?

De groep is 24/7 bereikbaar.

GRATIS GESPREK

Je zou je verhaal wel eens willen vertellen,
niet zomaar om je HART te luchten,
maar omdat je vooruit wilt in je leven!
Zullen we samen ontdekken wat jij nodig hebt?
Tijdens een gevoelsgesprek analyseer ik jouw situatie,
zodat jij DIRECT weet waar je aan toe bent.
Na afloop vertel ik jou of mijn K.R.A.C.H.T.-methode ook
jou kan helpen om terug gelukkig(er) te zijn.
Je krijgt van mij een eerlijk advies, want deze methodiek
is niet voor iedereen.