Waarom vind ik praten over “ONS” zo moeilijk?

door | 24 september 2022 | Blog

“We waren meer dan 30 jaar samen.  Dat is niet meer…
Ik merk als mensen het over “ons” hebben, dat we uit elkaar zijn, 

dat ik slecht slaap en de “wat … als’en …” weer de revue passeren. 
Ik blokkeer die emotie volkomen, alsof er nooit een WIJ is geweest.
Dan gaat het goed, maar ik vraag me af of dit de
goede manier van verwerken is?” 

Deze vraag werd vorige maand door 1 van mijn K.R.A.C.H.T.-cliënten gesteld in de besloten groep.

Een moedige vraag, waar heel wat reactie van de andere leden is op gekomen.
Ik vind het altijd heel bijzonder om te zien hoe mijn cliënten elkaar helpen.
De groep is 24/7 beschikbaar en écht goud waard.

Voor deze blog, deel ik hier even mijn antwoord met jou.

Het blokkeren van een emotie is nooit de goede manier. 

Net zoals een persoon gezien en gehoord wilt worden, wil een emotie dat ook.
Zolang je het blijft negeren of blokkeren, zal die emotie blijven aankloppen.
Zolang jij hiermee blijft worstelen, betekent het dat je het nog niet genoeg ruimte hebt gegeven.

Emoties zijn energie.
Het feit dat er emoties zijn is goed!
Er is beweging in jouw proces.

Emoties zijn er om uit te drukken, niet om vast te houden.

Het woord EMOTIE komt uit het Latijn.
EMOVERE = naar buiten bewegen.

Als je dus emoties vasthoudt, laat je ze niet naar buiten bewegen
en ga je dus tegen het natuurlijke in.
Het is net als inademen en weigeren om uit te ademen.
Dan stik je.

Emoties vasthouden werkt ook verstikkend,
dat zal je op den duur ook voelen aan je lichaam.
Een emotie vasthouden vraagt evenveel energie van je
als het onder water duwen van een ballon.
Probeer dat maar een keer.
Je zal voelen hoe moeilijk dat is.

Dus lieve jij,
maak een afspraak met je emotie.

Van … tot … => begrens die tijd.
Nodig het uit, maar ga er dus niet een hele middag mee op de koffie.
Geef het ruimte.
Ga er doorheen.
Adem er doorheen.
BEWUST.

Jouw volwassen lichaam kan dit aan.

In de K.R.A.C.H.T.-groep staat ook een meditatie “Emotie toelaten”.
Het is een oefening waarin je in amper 12 minuten
contact maakt met een bepaalde emotie.
Je laat het bewust toe.
Je maakt het groter.
Ik begeleid jou hier helemaal doorheen,
zodat je direct na de oefening met een opgelucht gevoel weer
verder kan met je dagelijkse activiteiten.
Met deze oefening laat jij wat je voelt gecontroleerd toe
en ben je ook in staat om gecontroleerd weer af te sluiten.
Het helpt jou om er niet in te blijven hangen,
het helpt jou ook om vertrouwen te krijgen in jezelf.
Je mag toelaten wat je voelt.
Jij kunt dit.

K.R.A.C.H.T.-groet,
Veerle

PS: Wil jij ook je leven leiden ipv lijden?
Wil je leren wat je nodig hebt om écht gelukkig te zijn na je SCHEIDING?
Niet voor heel even,
maar voor de rest van je hele leven?
Dan is de K.R.A.C.H.T.-methode wellicht ook iets voor jou.

Zullen we samen onderzoeken of het ook voor jou dé TRANSFORMATIE
kan betekenen?
Vraag hier jouw vrijblijvend GEVOELSGESPREK aan.
We spreken elkaar snel.
https://vanuitverbindingnaarkracht.com/gevoelsgesprek/

Lees ook

Vrienden blijven met je ex?

Vrienden blijven met je ex?

"Ik dacht dat ik na het ondertekenen van de scheiding beter ging inzien dat het over was.  Dat het "tekenen van" mij als het ware in de fase van accepteren zou kunnen brengen.  En toch blijf ik zo die drang voelen om "vrienden te blijven".  Voor mijn ex is het oké,...

Ik ben gescheiden en voel mij mislukt.

Ik ben gescheiden en voel mij mislukt.

"Jouw verhaal lezen geeft me hoop. Ik ben net als jij ook 2 keer gescheiden. Jij hebt het geluk weer gevonden, dat geeft me vertrouwen in de toekomst. Maar vooral .... ik ben dus geen "mislukt" persoon omdat ik 2 keer gescheiden ben." Dat gevoel van mislukt zijn toen...

Ik wou dat ik mijn verleden kon wissen …

Ik wou dat ik mijn verleden kon wissen …

Open je hart.  Was de titel van een gedicht dat deze week in het Online Scheidingscafé door iemand gepost werd. Reacties als: "Poeh dat is een moeilijke, want wat ben ik onzeker geworden door heel de situatie." "Hier is eerst nog werk aan de winkel." "Het heeft tijd...

Scheiden is geen ziekte.  Wat als jouw omgeving je niet begrijpt?

Scheiden is geen ziekte. Wat als jouw omgeving je niet begrijpt?

"Mijn omgeving begrijpt me niet.", dat is dus iets wat ik wekelijks in mijn praktijk te horen krijg. Want wat na ... de mediator, de advocaat, de notaris en de bank? SNEL weer doordoen toch? Dat is toch wat de maatschappij van ons verwacht. Want scheiden is géén...

Help mijn proces ligt stil!

Help mijn proces ligt stil!

“Mis je jouw ex of mis je een gewoonte?” In de vakantie merk ik altijd dat veel mensen denken dat ze achteruit gaan in hun verwerkingsproces, of dat ze denken dat hun proces stil ligt. Doordat er ruimte ontstaat om stil te staan, voelen ze plots ook veel meer....

Pijn na Scheiding: Hoe verminder je de pijn?

Pijn na Scheiding: Hoe verminder je de pijn?

“Had jij ook zoveel pijn na je scheiding?” Ik merk op dat deze vraag mij meermaals gesteld wordt, soms zelfs met enige argwaan. Dat snap ik, veel mensen volgen naast mijn zakelijke pagina ook mijn persoonlijk profiel op Facebook. En ja! Ik ben nu inderdaad bijna 7...

Eenzaam na Scheiding: Zo ga je om met de leegte!

Eenzaam na Scheiding: Zo ga je om met de leegte!

“Hoe ging jij om met de eenzaamheid na je scheiding?” In 7 op 10  gevoelsgesprekken valt het woord eenzaamheid. Dat rot gevoel vanbinnen, dat zo kan knagen sinds je scheiding. Het houdt je wakker en je wordt er onzeker van! Heel normaal dus, dat daar veel vragen rond...

Rouwen na Scheiding: Hoe ga je verder?

Rouwen na Scheiding: Hoe ga je verder?

Rouwen om je ex. Is rouwen om iemand die er nog is. “Levend Verlies” wordt het ook wel eens genoemd. Het is toch iets anders dan rouwen om de dood. Waardoor het proces bij sommige mensen gewoon langer duurt. Waardoor je dikwijls ook nog eens geconfronteerd wordt met...

Gratis

GRATIS E-BOOK

Heb jij ook zoveel moeite om je EX los te laten?
Met als gevolg dat je maar blijft aanmodderen in jouw liefdesverdriet.
Je wil wel vooruit, maar het lukt jou (nog) niet … 
Je vraagt je af: “HOE DAN?” 
Start vandaag nog met mijn 7 tips! 

GRATIS COMMUNITY

Heb jij ook soms het gevoel dat niemand je begrijpt?
Wist je dat LUISTEREN 1 van de basisbehoeftes is
tijdens een verwerkingsproces.
Niet zomaar luisteren, luisteren zonder OORDEEL.
Ben jij een gescheiden mama of papa die op zoek is naar
verbinding met mensen die voelen wat jij voelt?
Meld je aan! Je bent WELKOM in mijn privé Facebookgroep, het Online Scheidingscafé.
Reeds meer dan 1000 leden.

GRATIS GESPREK

Je zou je verhaal wel eens willen vertellen,
niet zomaar om je HART te luchten,
maar omdat je vooruit wilt in je leven!
Zullen we samen ontdekken wat jij nodig hebt?
Tijdens een gevoelsgesprek analyseer ik jouw situatie,
zodat jij DIRECT weet waar je aan toe bent.
Na afloop vertel ik jou of mijn K.R.A.C.H.T.-methode ook
jou kan helpen om terug gelukkig(er) te zijn.
Je krijgt van mij een eerlijk advies, want deze methodiek
is niet voor iedereen.