Herkenning = gedeelde opluchting

Woorden die ook van jou kunnen zijn.

Verlaten voor een ander!

Verlaten voor een ander!

"Ondertussen zijn we bijna 2 jaar verder en deed ik heel wat persoonlijk werk.  In de K.R.A.C.H.T.-methode© leerde ik om anders te kijken naar mijn scheiding.  Deze week kreeg ik te horen dat mijn ex en haar vlam uit elkaar zijn.  Bijzonder om te mogen ervaren dat dit...

Loskomen van een toxische relatie + 8 tips!

Loskomen van een toxische relatie + 8 tips!

Met je verstand weet je het wel, maar je hart zegt iets anders.  Herken jij ook wat hierboven op het plaatje staat? Mooie vraag alweer in de groep met een heel herkenbare worsteling. In mijn antwoord stond 1 zin die een andere vrouw heel erg raakte, maar het stelde...

Verslaafd aan daten?

Verslaafd aan daten?

"Ik ben niet meer op zoek!  Dat maakt dat ik zoveel meer rust voel in mijn lijf. Ik ben zelfs al zo ver dat ik erop vertrouw dat hoe dan ook, dat maatje er wel aan komt!  Met het grote verschil in vergelijking met vroeger "dat niets meer moet, maar alles mag."  Dus...

Hulp na scheiding.  Dit kan het met jou doen!

Hulp na scheiding. Dit kan het met jou doen!

Vrijdagochtend, mijn wekker liep af om 6 uur, ik hoor de regen tegen mijn raam.  Nee hé, niet weer.  Ik voelde meteen dat mijn energie niet goed zat, ja ook ik heb daar soms nog last van. Ik hoor mijn jongste zoon mopperen op zijn kamer.  Die heeft er duidelijk ook...

Convenant tekenen en dan?

Convenant tekenen en dan?

"Het geluid om me heen was troebel, het leek wel alsof ik onder water zat. Mijn handen beefden als een riet, toen ik die balpen van hem doorkreeg. Ik had mijn handtekening doorheen mijn leven wel al -tig keer zonder nadenken neergezet, maar op dat moment leek het een...

Angst om gelukkig te zijn na een scheiding.

Angst om gelukkig te zijn na een scheiding.

Dit bericht deelde S. gisterenavond laat nog in de K.R.A.C.H.T.-groep. Toen ik net koffie zat te drinken, genietend van de mooie herfstkleuren buiten onder de blauwe hemel, was ik aan het bedenken waar ik het vandaag in mijn wekelijkse mail zou over hebben. Ik dacht...

Ongelukkig zijn en blijven.

Ongelukkig zijn en blijven.

Deze week had ik een wel heel verbindend gevoelsgesprek met L. Op voorhand liet ze me weten dat ze het best wel spannend vond, maar in het moment zelf leek het wel of we elkaar al jaren kenden. Verbinding.  Daar draait het om. En dat maakt dat ik mijn werk met hart en...

Wat als je kind liever bij de andere ouder is.

Wat als je kind liever bij de andere ouder is.

Over de secundaire rouw die plots weer heel erg op je bord kan komen. Het leven van je ex gaat verder. Jij worstelt nog steeds met de scheiding. Ook je kinderen zien en voelen dat. Het is logisch dat een kind daar last van heeft. Het is normaal dat een kind beide...

Ik voel geen verbinding met anderen.

Ik voel geen verbinding met anderen.

Wellicht was jij op zoek naar hulp om je SCHEIDING te verwerken en ben je zo bij mij terecht gekomen? Begrijpelijk dat je dan mijn post/nieuwsbrief van vandaag over daten misschien wat vreemd vindt. En toch heb ik er als rouwtherapeut voor gescheiden m/v mee te maken....

Een tweede kans?

Een tweede kans?

Wanneer jij jouw EX ooit een 2de kans gaf. Of misschien gaf je wel keer op keer weer 'een kans' terwijl jullie nog samen waren? Dan begrijp je meteen het gevoel waar X. nu mee worstelt. Dan voel je ook meteen hoe moedig het is van haar om dit te delen. Geloofde jij...

Verdriet na bedrog.

Verdriet na bedrog.

Wat moedig van haar om dit te delen in de groep "Hoe verder na scheiding". Op een paar uur tijd kreeg ze meer dan 30 reacties. Duidelijk een trigger voor heel wat mensen. Het doet inderdaad wat met je, wanneer je bedrogen werd. Als rouwtherapeut ben ik de laatste die...

Wanneer daten na scheiding?

Wanneer daten na scheiding?

"Ik voel me dan zo'n buitenbeentje", vervolgde ze nog. "Herkennen jullie dit ook?", vroeg ze in de K.R.A.C.H.T.-groep. Op een paar uur tijd kreeg ze 21 reacties. LInde was dus duidelijk niet alleen met dit gevoel. E. reageerde: "Ik ben nu 3 jaar alleen.  Wel...

Goed of fout …

Goed of fout …

Vorige week zondag had ik het in mijn nieuwsbrief over het verschil in rouw. Het verschil wanneer je partner sterft of wanneer je verlaten wordt. Ik schreef toen ook al dat ik geen verdriet in de weegschaal wou leggen. Ik ben ook de laatste die ooit zal oordelen over...

Durf jij deze pijn vertellen …

Durf jij deze pijn vertellen …

Tranen rolden over haar wangen. Dankbaar dat ze bij mij de emotionele ruimte voelde om dit uit te spreken. Ik voelde élk woord én élke traan. Ikzelf ben 8 jaar samen met een weduwnaar. Dus ik heb 'hét verschil' van heel dichtbij meegemaakt ... en nog. Ook daar zou ik...

Van alle dating apps verwijderd …

Van alle dating apps verwijderd …

Zo belangrijk om net op die moeilijke momenten verbinding op te zoeken. Verbinding ... niet op dating apps, zoals veel mensen doen om de pijn na een scheiding niet te moeten voelen. Maar wel verbinding met mensen die je begrijpen en vooral niet oordelen. Om die reden...

Wie ben ik eigenlijk …

Wie ben ik eigenlijk …

"Ik heb het gevoel dat ik nog nooit écht volop geleefd heb.", vervolgde Lara nog. Toen ze dat zei kreeg ik kippenvel, want dat herkende ik zo sterk. Mijn kinderen keken onlangs naar video's van vroeger als ze klein waren. Waarna ik achteraf te horen kreeg: "Mama het...

Wat mij het meest pijn doet …

Wat mij het meest pijn doet …

Het is heel confronterend als je erbij stil staat dat je jezelf in een huwelijk/relatie zo verloren kunt zijn. Herken jij dat ook, dat je zo gaan pleasen bent om toch maar graag gezien te worden? Nele vervolgde nog: "Ik was altijd heel sociaal en praat heel graag. ...

Kan jij het reeds zien …

Kan jij het reeds zien …

Dankbaar om te zien hoe mijn cliënten aan zelfreflectie doen, maar vooral ook hoe ze elkaar daarin ondersteunen in de K.R.A.C.H.T.-groep. Waarop K. de nagel op de kop sloeg met een kort en bondig antwoord. "Iedereen krijgt die kans.  Het verschil is dat jij ze...

Er ontstond een pijnlijke discussie …

Er ontstond een pijnlijke discussie …

De woorden van Nele kwamen binnen. Ik voelde haar helemaal, want ooit zat ik daar ook. In die eeuwige twijfel met een hoofd vol belemmerende overtuigingen waarom ik het niet moest doen. * De oudste 2 uit mijn 1ste huwelijk hadden het al een keer meegemaakt. * Wat gaan...

Waarom het stil werd …

Waarom het stil werd …

Wat moedig van Anneleen, om haar gevoel hierover te delen in de privé groep die hoort bij de K.R.A.C.H.T.-methode©. Fijn om te zien dat ze haar weerstand om zaken te delen voorbij gaat en toch wel de nodige verbinding opzoekt in de groep. Deze week deelde ze dus...