8 Reacties

 1. Mijn FYSIEKE draagkracht is redelijk okay, de slaapproblemen beginnen steeds mindere vormen aan te nemen. Ik heb afgelopen week de schoonheidsspecialiste weer eens geboekt en komende week de kapper.
  Ik ga ook af en toe weer joggen.
  Financieel is het best pittig, ik heb dubbele lasten die me zwaar vallen, ik hou niet van financiële zorgen, maar het zou moeten lukken, alleen is het minder breed dan het was.
  Ik ben altijd blijven werken, als ik alleen thuis ben dan ga ik teveel denken en malen, dus ik werk door.
  Ik had oxazepam de eerste weken en inmiddels gebruik ik deze zelden meer, ik probeer op eigen kracht de dagen door te komen.
  EMOTIONELE draagkracht is slecht, ik kan niet praten over mijn situatie zonder te huilen, ik voel me vaak heel erg eenzaam en zie de toekomst als een donker gat.
  METALE draagkracht is matig, mijn focus is teveel op het probleem, ik zie soms de oplossingen niet, ik zie geen toekomst voor me.
  De SOCIALE draagkracht is best goed, ik heb veel lieve mensen om me heen. Ik merk wel dat ze inmiddels denken; het is alweer zo lang geleden, het zal wel beter gaan. Er is geen zin in mijn scheiding, alleen verdriet, ik weet ook niet zo goed wat mij sterker zal maken, ik hoop deze KRACHT methode….

  • Super dat je al met de 4 batterijen aan de slag gegaan bent Lieselotte. Weet dat dit een moment opname is, ik adviseer om voor jezelf deze oefening met regelmaat te herhalen, zo leer je ook je lichaam beter kennen om je te focussen op wat het nodig heeft.
   Jammer om te lezen dat mensen denken dat je “al verder” zou moeten staan, helaas is dat zo in onze maatschappij.
   Weet dat je verdriet niet abnormaal is! Het is niet niks waar je doorheen gaat. Jouw verdriet mag er zijn, je bent nu stappen aan het zetten om er bewust mee te leren omgaan.

   PS: Hier wordt niet echt gereageerd op elkaar, ik zie die berichten wel en ook andere mensen die hier komen, maar ik merk dat de meeste mensen reageren in de groep omdat daar meer interactie is. Dit wou ik je gewoon ter informatie nog even meegeven.

 2. De pen… als ik visualiseer dat het Martijn is zou ik het vast willen houden, vastklampen, huilen…

  • Enerzijds is dit ook “goed nieuws” want je kunt niet iets loslaten wanneer je het niet bewust hebt vastgehouden.
   Alleen het vastklampen kan je vast zetten in je proces.
   Maar voor nu is dat ook nog geheel normaal Lieselotte dat je zo reageert.
   Laat je tranen er maar zijn.
   Ik denk nu ook aan de meditatie die in de groep staat onder gids 4 en hier op de website bij webinar nr 27, “emotie toelaten”
   Deze oefening kan jou helpen om jouw emoties bewuster en onder controle toe te laten.
   Oefen er maar al eens mee.
   Laat gerust weten hoe dat gegaan is.

 3. Hoi,
  Fysieke draagkracht is niet al te best. Heb vaak een steen in mijn maag, soms wat minder maar als er dan wat heftigs gebeurd is ie weer terug. Weeg ondertussen nog maar zo’n 50 kg. Slapen gaat sinds een paar wkn beter zonder oxazepam maar ook hier bij minste geringste contact of gebeurtenis slaapproblemen weer terug. Eet regelmatig en gezond en wandel veel. Werk ondertussen ook weer 5 dgn per week en verzorg mezelf goed. Zie wel dat ik er heel zorgelijk uitzie en dat hoor ik ook vaak van mensen. Financiële situatie is oké, ex betaalt nog de helft vd vaste lasten mee. Moet wel op zoek naar een andere (koop) woning en dat is lastig in deze tijd en geeft veel stress.

  Emotioneel ben ik nog dagelijks. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet huil, ook in het bijzijn van anderen. Voel me heel eenzaam ondanks genoeg lieve mensen om mij heen. Kom uit een hele warme hechte relatie en dat mis ik enorm. De avonden en of weekenden vind ik vreselijk. Gevoel om te leuren bij vrienden om wat af te spreken ondanks dat zij dat totaal niet zo voelen. Paniek over toekomst, vrije dagen, vakanties is er veel en de vraag word ik ooit nog weer gelukkig? Kan ik iemand ooit nog vertrouwen?

  Mentaal, dwaal vaak af en dan gaan de gedachtes met me aan de haal. Zeker als ik hem gesproken heb of wat heb gehoord van of over hem. Waarom nooit gezegd dat je niet oké was in je hoofd? Waarom op deze manier na 18 fijne jaren, net groot nieuw huis gekocht, testament voor gezamenlijke toekomst net veranderd, romantische reisjes in het verschiet als kado voor mijn 50e verjaardag. Waarom dit vlucht gedrag en zo abrupt? Dat laat me moeilijk los! Probeer te focussen op toekomst maar het is heel lastig nog.

  Sociale draagkracht? Voel me zeker gesteund alleen iedereen gaat ‘gewoon’ door en dat vind ik soms lastig. Meesten hebben nog steeds begrip en luisteren goed. Ook collega’s zijn heel begripvol en houden me uit de wind nog als ik dat wil. Nachtmerries in het begin veel gehad, ook oud verdriet komt voorbij. Zin van de scheiding? Ik zie ‘m totaal niet en heb het ook totaal niet zien aankomen. Ik zal er vast sterker van worden maar vooralsnog ben ik er alleen maar slechter van geworden zowel mentaal als fysiek.

  • Mariola wat heb je de batterijen goed uitgeschreven, sterk dat je er al mee aan de slag bent gegaan.
   De bedoeling van deze oefening is dat je dit voor jezelf meermaals herhaald, en je op die momenten focust op de batterij die het meest leeg is. Om daar op dat vlak dan wat meer voor jezelf te zorgen.
   Die “steen in je maag” is wel belangrijke informatie, doorheen de training zal je vaak horen dat ik vraag “Waar voel je dat in je lichaam” Omdat ons lichaam interessante info geeft. Dus hou vooral verder bij waar je jouw pijn en verdriet steeds voelt en of dat soms om verschillende plaatsen is of altijd op dezelfde …

   Dat je nu de zin van de scheiding nog niet ziet is ook normaal Mariola, het is nog te heftig allemaal, stap voor stap wanneer je door je proces heen gaat zal je daar wellicht wel bijkomen. Maar voor nu, wees niet te streng voor jezelf.

   Wat jouw gedachten betreft, er staat een goede oefening hiervoor in gids 4 bij de losse oefeningen in de facebookgroep. Ik zal jou daar even taggen.

   Je maakte een goede start met K.R.A.C.H.T.
   Heb vertrouwen
   Stap voor stap Mariola.

 4. BTW ben bekend in de FB groep als Dewi Hensbergen (FB acc van mijn dochter)

  • Idd Mariola, dat weet ik. Denk dat sommige andere mensen dat ook gelezen hebben, maar goed dat je het hier ook nog eens hebt vermeld.

Een reactie versturen