Webinar

28. Ontmoet jouw Innerlijke Criticus / HECHTING

Taak 1

Doe de INNERLIJKE CRITICUS TEST 

Taak 2

POSITIEVE INTENTIE

Onze IC heeft ook een POSITIEVE INTENTIE. 
Wat zou dat bij jou kunnen zijn? 
ONTDEK het met deze 3 vragen. 
Geef jezelf de tijd en de ruimte om hierover na te denken en te noteren. 
TIP: Doe dit voor verschillende situaties, misschien kan je dan een rode draad zien.
Taak 3

5 Vragen

Doorheen de jaren vanaf je kindertijd is jouw IC “geboren”.

Waar en wanneer is jouw IC ontstaan?

Deze 5 vragen zullen je helpen om dat voor jezelf te onderzoeken.

Taak 4

6 TO DO’s

Wanneer jouw IC aan het woord is praat je dus in jezelf of luidop tegen anderen NEGATIEF over jezelf.

Weet dat op die momenten jouw IC je podium overneemt.

Belangrijk om jezelf te separeren van jouw IC.

Je kunt ermee aan de slag met de volgende 6 TO DO’s

Taak 5

ONTDEK je primaire en verstoten IKKEN.

Doe het stap voor stap.
Werk dit uit voor jezelf.
We kunnen dit ook nog samen bespreken in de Q & A volgende maand.

Succes hiermee!

Q & A

Mijn uitwerking als voorbeeld

4 Reacties

 1. Heb het webinar namiddag in de auto beluisterd en nu bezig met uitschrijven en doorvoelen .
  Ik val volledig terug in mijn hechting.
  Wat is deze weer ff moeilijk!!

 2. Zie het niet als een terugval Dirk!
  Helen gaat niet zonder slag of stoot.
  Het is net nodig om dit allemaal te voelen, juist knap dat je het toelaat en niet vlucht van de pijn.

 3. Ik ben begonnen met dit webinar maar het is veel dus ik ga het in stukjes doen. Ook om het goed te laten insijpelen. Het is voor mij moeilijk om terug te gaan naar mijn kindertijd. Weinig herinneringen. Het enige wat me is bijgebleven dat mijn kindertijd tot 10 jaar heef fijn was. We waren altijd met kinderen uit de straat buiten. Er was altijd iemand om mee te spelen, we waren veel in het bos. Mijn mama was altijd thuis die zorgde goed voor ons en was altijd lief. Mijn vader had een eigen zaak en was altijd aan het werk, wel thuis maar onbereikbaar hij had het altijd druk (nu nog steeds en hij is op pensioen 🙂 ) Toen ik 10 was zijn mijn ouders gescheiden dat was voor mij het keerpunt na een jaar werden mijn broer en ik gesplitst hij bij papa opgevoed en ik bij mama. Dat is de periode dat ik veel alleen was mama moest gaan werken, had een vriend, een druk sociaal leven. Ik was heel veel alleen. Ik mijn mama ook heel veel zien huilen met de scheiding ze werd ook heel mager…Ik vroeg me af waar mijn innerlijke criticus is ontstaan, ik dacht ik heb er gene. Maar het voorbeeld van de broer herken ik wel. Mijn broer was heel stout die nam lucifers mee naar bed, zijn matras in brand, hij vond een revolver in een kamer waar we niet mochten komen en schoot door de rolluik en raam … hij heeft heel veel straf en kletsen gekregen. Ik nooit ik was het lieve, brave kind, ik deed nooit iets mis.
  De taak van de positieve intentie: Angst dat ze mij niet graag hadden, angst om afgewezen te worden, angst om alleen te zijn.
  Angst dat als ik niet lief was dat ik alleen gelaten zou worden, dat er niemand van me houdt.
  Wat anderen dachten: dat als ik even stout was als mijn broer, ik ook heel veel gestraft zou worden.
  Oja met de test scoor is 36 dus een zwakke IC.

 4. Mijn Ic is ontstaan tijdens de scheiding van mijn ouders, ik was 10 jaar. Mijn vader hield het geld achter wij waren arm, we hadden niks. Daar heb ik een trauma opgelopen. Mama hamerde erop dat ik moest zorgen dat ik financieel onafhankelijk ben. Als ik met mijn kinderen alleen kwam te staan dat ik geen man nodig heb voor het financiele. Ik ben op mijn 15de begonnen in de horeca 20u per week en studeren tot mijn 21 ste. Ik heb keihard gewerkt en financieel onafhankelijk. Het was me met de paplepel ingegoten. De taal van mijn IC ik zeg vaak tegen mezelf stel je niet aan. Als ik ziek ben of pijn heb zeg ik dat ook, ik wacht met naar de dokter te gaan tot het echt niet meer gaat. Ik denk dan voel ik dat wel echt, stel je toch niet aan. Waar dat van kom… geen idee…
  Mijn negatieve gedachten die ik vaak tegen anderen zeg is: ik ben heel onhandig en mijn logisch denken is niet ontwikkeld. Ik doe/zie/zeg de dingen heel anders dan de doorsnee mens. Ik heb dat nooit geweten omdat ik 20 jaar zelfstandig was, er zei niemand huh hoe doe jij dat, dat is toch niet gemakkelijk zo… ik ben mezelf tegen gekomen toen ik stopte met mijn zaak en ben gaan werken. Mijn verstoten ik zoeken vind ik heel moeilijk. Ik bekritiseerde mijn ex man vaak dat hij zo negatief in het leven staat, altijd grommelen negatief praten over iedereen ik vond dat heel vervelend. Wat ik dan veroordeel? Negativiteit. Dus is mijn primaire ik positiviteit???
  Heb ik dat goed begrepen? Ik ben ook heel positief ingesteld mijn vriendinnen en familie zeggen dat ook vaak.
  Wordt vervolgd… nog een hele weg te gaan.

Een reactie versturen