Brengt dit jou ook in de war?

door | 23 juni 2024 | Woorden die ook van jou kunnen zijn

Herkenbaar! Tijdens een scheiding krijg je vaak te maken met een overvloed aan goedbedoelde adviezen van vrienden en familie. Alhoewel deze adviezen uit hun bezorgdheid komen zijn ze dikwijls gekleurd door hun persoonlijke ervaringen én oude patronen, maar weet dat alleen jij ZELF het juiste ‘antwoord ‘ weet.  Iedereen kijkt ernaar vanuit zijn ‘mother of the world’, wat betekent dat mensen dus advies geven vanuit oude patronen. Dat advies zegt dus meer over hen zelf dan over jouw leefwereld. Het gros van de mensen doet niet aan innerlijk werk en reageert dus ook niet vanuit zijn of haar ware zelf. Dat zorgt voor verwarring en doordat die adviezen vaak ook nog eens heel tegenstrijdig zijn kan dit heel overweldigend bij je binnenkomen.

Omgaan met goedbedoelde adviezen.

Goed dat Lindsay dit deelde in de K.R.A.C.H.T.-groep, want het is écht belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Haar post was dan ook een mooie herinnering voor iedereen om daar nog even bij stil te staan.
Ze kreeg heel wat fijne reacties van de andere leden, ikzelf reageerde als volgt:

Ik geef je graag wat tips hoe je hiermee om kunt gaan, zodat je jouw eigen pad hierin kunt vinden.

*Vertrouw op je eigen buikgevoel:

Het beste wat je kunt doen in deze periode van rouw is vertrouwen op je eigen buikgevoel. Jij bent écht de enige die weet wat het beste voor jou is. Andere mensen die jouw situatie niet hebben meegemaakt kunnen jou niet ten volle begrijpen doordat ze ook niet voelen wat jij voelt. Vertrouw er dus maar op dat wat jij voelt dat goed is de juiste weg is.

*Luister met je hart maar filter met je verstand:

Je mag tijd nemen om te luisteren want ze bedoelen het echt wel goed, maar weet dus dat je dit met een korreltje zout mag nemen. Wees je ervan bewust dat het advies gekleurd is vanuit hun eigen leefwereld. Probeer eruit te filteren wat bij jou aansluit en dus voor jou van toepassing is.

*Neem tijd om te voelen:

Neem bewust tijd om te reflecteren en te voelen wat hun woorden met je doen. Neem tijd om naar binnen te keren en te luisteren naar wat jouw intuïtie zegt. Vaak weet je diep van binnen wel wat nu de beste stap voor jou is.

*Stel grenzen:

Wanneer mensen ongevraagd advies geven mag je echt wel assertief zijn en jouw grenzen stellen. Veel mensen houden van drama en staan als eerste in de rij om zich te bemoeien. Je mag aangeven dat het jou stress geeft en je verward maakt. Je mag zeggen dat je het wel zal vragen als je advies nodig hebt.

* Omring jezelf met gelijkgestemden:

Besef dat wanneer mensen zelf geen scheiding hebben meegemaakt dat ze écht niet kunnen voelen waar jij nu doorheen gaat. Verbind met mensen die jou kunnen begrijpen, ook al is geen enkel verhaal gelijk. Daarnaast weet jij zelf ook wel wie in jouw omgeving positief ingesteld is en wie niet. Je wordt er echt niet beter van door te luisteren naar mensen bij wie het gras altijd groener is aan de overkant.

* Gebruik jouw gevoelens als kompas:

Let er maar eens op. Hoe voel jij jou meteen na een gegeven advies? Voelt het zwaar of licht? Voel je kracht of zwakte? Dit kan jou helpen om te doorvoelen welk advies nu bij je past.

Weet dat het normaal is dat je je na een scheiding nogal wankel kunt voelen. Bij veel mensen is hun zelfvertrouwen onderuit. Je bent sterker en wijzer dan je denkt! Neem de tips met je mee en voel wat jij nu nodig hebt. Denk eraan dat het nog altijd om jouw leven en jouw toekomst gaat.

“Jij bent de K.R.A.C.H.T. die de richting bepaalt.” Dit is een deel van “de code” die ik vertel in masterclass nr. 33. Misschien is het een goed idee om die deze week al een 1ste keer te bekijken? Succes!

Ga jij een volgende keer dat je ‘goedbedoelde adviezen’ krijgt ook met deze tips aan de slag? 
Wil je net als Lindsay ook jouw innerlijke reis aangaan?

Dan ben je vast benieuwd wat mijn K.R.A.C.H.T.-methode© voor jou kan betekenen?

Vorige maand schreef er iemand in de privé chat van de masterclass: “Whaw dat heb ik nog nergens gezien zo’n compleet programma waarin alles verwerkt zit.”

Sommige noemen het zelfs ‘dé encyclopedie’ die je nodig hebt na een scheiding om terug gelukkig te kunnen zijn. Het is inderdaad een allesomvattend traject, ik wil je dan ook heel graag van A naar B brengen.

Wil je meer weten over mijn methodiek?

Dan nodig ik je uit om vandaag al die 1ste stap te zetten.  Reserveer snel jouw gratis plekje in mijn online masterclass: “Gelukkig(er) leven na je scheiding: ontdek de 3 must do’s.”

Zorg ervoor dat pen en papier klaar ligt want ik weet uit de voorgaande keren dat ik zoveel waardevolle inzichten deel dat je die sowieso zal willen noteren.
Er is een privé chat dus je kunt live meteen al jouw vragen stellen.
Ik kijk ernaar uit om met jou te verbinden.

Je hoeft niet bang te zijn voor het volgende hoofdstuk in jouw leven, want jij bent zélf de auteur van dat boek!  Neem het heft in eigen handen en doe mee met de masterclass.

Heel graag tot in de gratis masterclass.  Je kunt hier jouw plekje reserveren.

K.R.A.C.H.T.-groet,
Veerle

PS: Wil je meteen jouw emoties toelaten?  Wil je gericht met jouw rouwproces aan de slag?
In mijn 5-delige masterclass ‘Scheiden is Rouwen’ zet jij die eerste belangrijke stappen.
Remember.  Inzicht is de 1ste stap naar verandering.
Momenteel krijg je er mijn meditatie “emotie toelaten” helemaal gratis bij, waardoor je zonder moeite van je hoofd naar je hart gaat.

Krijg voor altijd toegang tot deze mini-training, nu voor geen €97 maar slechts €47.

Lees ook

Hulp zoeken of gewoon doorgaan?

Hulp zoeken of gewoon doorgaan?

Misschien vraag jij je ook soms wel eens af of je het hele proces niet nog zwaarder gaat maken door jouw verleden op te rakelen? Hulp zoeken of gewoon doorgaan? Het is begrijpelijk dat je daar niet meteen voor staat te springen, het vraagt moed om jouw innerlijke reis...

Mijn vrienden kiezen voor mijn ex.

Mijn vrienden kiezen voor mijn ex.

Wanneer je ziet of hoort dat gemeenschappelijke vrienden omgaan met je ex.   Vrienden die uit eten gaan met je ex en zijn nieuwe vriendin, vrienden die aan het helpen zijn in het nieuwe huis van je ex, of vrienden die jullie allebei uitnodigen voor hun...

Ik voel me alleen zonder relatie.

Ik voel me alleen zonder relatie.

Hoe voelt dat voor jou? ALLEEN ZIJN Veel mensen vinden het na een scheiding/relatiebreuk lastig om 'alleen' ergens naartoe te gaan. Onlangs deelde een cliënt van mij in de K.R.A.C.H.T.-groep dat ze toch de stap had gezet om alleen ergens naartoe te gaan.  Ze voelde...

Moed en hoop na scheiding!

Moed en hoop na scheiding!

Veronique schreef deze week een wel heel bijzondere post in de K.R.A.C.H.T.-groep! Haar woorden zijn hartverwarmend en geven MOED & HOOP, dat ik die heel graag (met haar toestemming) ook met jou wil delen. Moed en hoop na scheiding! Vandaag stond ik naar...

Geloof aub niet dat tijd alle wonden heelt!

Geloof aub niet dat tijd alle wonden heelt!

ROUW is één van de meest ingrijpende evaringen in het leven van een mens.  Echt iedereen komt in zijn leven in aanraking met rouw, en toch is het iets waar veel mensen niet goed mee om kunnen. Vooral na een scheiding/relatiebreuk zien we dat onze omgeving niet goed...

Hoe omgaan met je ex op social media?

Hoe omgaan met je ex op social media?

Vorige maand deelde Ilse haar trouwfoto in de K.R.A.C.H.T.-groep. "Vandaag 3 jaar geleden. Hoe de tijd zo kan veranderen."  Confronterend als je 's ochtends jouw Facebook opent en daar een foto van jezelf in die prachtige witte jurk ziet staan. Hoe is dat bij jou? ...

Vreemdgaan toestaan?

Vreemdgaan toestaan?

"Ondertussen deed ik er alles aan om onze relatie zo goed mogelijk te houden  Ik dacht nog 'als dat hém nu gelukkig maakt', hier kunnen we samen wel uitkomen.  Onze afspraak was openheid en eerlijke communicatie.  Helaas ontdekte ik een paar maanden later dat hij weer...

Ik voel me machteloos

Ik voel me machteloos

“Ik voel vooral onmacht.  Hoort dat dan bij de fase woede?” Die vraag zag ik passeren in de privé chat tijdens mijn gratis masterclass deze week. Op dat moment was ik de fases van het rouwproces aan het bespreken. Ze schreef ook nog: “Ik ben niet boos, maar voel me...

Verlaten voor een ander!

Verlaten voor een ander!

"Ondertussen zijn we bijna 2 jaar verder en deed ik heel wat persoonlijk werk.  In de K.R.A.C.H.T.-methode© leerde ik om anders te kijken naar mijn scheiding.  Deze week kreeg ik te horen dat mijn ex en haar vlam uit elkaar zijn.  Bijzonder om te mogen ervaren dat dit...

Loskomen van een toxische relatie + 8 tips!

Loskomen van een toxische relatie + 8 tips!

Met je verstand weet je het wel, maar je hart zegt iets anders.  Herken jij ook wat hierboven op het plaatje staat? Mooie vraag alweer in de groep met een heel herkenbare worsteling. In mijn antwoord stond 1 zin die een andere vrouw heel erg raakte, maar het stelde...

Gratis

GRATIS E-BOOK

Als rouwtherapeut én scheidingscoach help ik dagelijks mensen, met het verwerken van hun scheiding.

Stel je voor dat jij te midden van dit proces een handleiding krijgt,
zodat je exact weet wat je te doen hebt,
zodat je écht weer verder kan met je leven,
zodat je weer vertrouwen krijgt in jouw toekomst.

Ontdek vandaag nog dé 6 stappen die je nodig hebt om
je SCHEIDING als een KANS te zien.

GRATIS COMMUNITY

Ben jij gescheiden?
Zou je graag willen verbinden met andere gescheiden
m/v die voelen wat jij voelt?

Dan ben je welkom,
in mijn gratis én privé Facebook groep,
Hoe verder na SCHEIDING?

De groep is 24/7 bereikbaar.

GRATIS GESPREK

Je zou je verhaal wel eens willen vertellen,
niet zomaar om je HART te luchten,
maar omdat je vooruit wilt in je leven!
Zullen we samen ontdekken wat jij nodig hebt?
Tijdens een gevoelsgesprek analyseer ik jouw situatie,
zodat jij DIRECT weet waar je aan toe bent.
Na afloop vertel ik jou of mijn K.R.A.C.H.T.-methode ook
jou kan helpen om terug gelukkig(er) te zijn.
Je krijgt van mij een eerlijk advies, want deze methodiek
is niet voor iedereen.