Hulp na scheiding. Dit kan het met jou doen!

door | 25 april 2024 | Woorden die ook van jou kunnen zijn

Vrijdagochtend, mijn wekker liep af om 6 uur, ik hoor de regen tegen mijn raam.  Nee hé, niet weer.  Ik voelde meteen dat mijn energie niet goed zat, ja ook ik heb daar soms nog last van.
Ik hoor mijn jongste zoon mopperen op zijn kamer.  Die heeft er duidelijk ook niet veel zin in en ik vraag wat er scheelt.  “Weer aan het regenen en ik ben zo moe.”
Meteen denk ik, komaan deze energie gaan we ombuigen en ik begin over hoe fijn de boottocht vorig weekend was en vraag hem welke plannen hij al heeft voor dit weekend.

Ombuigen.

Onze gedachten bepalen ons gevoel en niet omgekeerd.  Ik had kunnen meegaan in zijn ‘bleh’ gevoel, dan konden we allebei beetje zielig wezen want ook ik was best nog moe.  Maar ik ben me daar bewust van en doe mijn best om dat iedere keer opnieuw om te buigen.
Het mooie is dat wanneer je dat zelf doet dit ook zijn uitwerking heeft op je kinderen, let daar maar eens op, want “Wat je uitstraalt, trek je aan.”

Bommetje positieve energie.

Terwijl ik aan de ontbijttafel mijn koffie drink scroll ik zoals gewoonlijk even door mijn groepen op Facebook.  Ik zie een bericht staan van B.  Lang geleden dat ze iets gepost had, dus ik was wel benieuwd wat ze te vertellen had.   Ze begon dat ze zich had ingeschreven voor een cursus bachata.  “Ik heb begin dit jaar met mezelf afgesproken om meer dingen te doen buiten mijn comfortzone om zo meer zelfvertrouwen te creëren, dus ik schreef me in voor een cursus bachata.  Heel spannend vond ik dat, omdat ik hier alleen naartoe zou gaan, zonder partner, zonder een vriendin die gezellig mee ging, JUST ME.” 
Ze schrijft over hoe awkward het soms was om alleen voor die spiegel te staan, maar ook om bij het begin van de les een danspartner te zoeken en tijdens de les te wisselen van partner.
“Je moet telkens wennen aan iemand anders, nou als dat geen uitdaging is om je zelfvertrouwen een boost te geven, dan weet ik het niet.” 
Ik herinner me dat ik die wisselmomenten in de dansles ook altijd spannend vond, om dan plots met een vreemde sensuele pasjes te staan doen.   Ik lees verder en voel volledig haar woorden.
Haar verhaal was zo’n bommetje positieve energie dat ik het met een lach op mijn gezicht zit te lezen.  Ieben merkt het op en vraagt waarom ik lach.  Kort vertel ik hem waarom … Op Spotify tik ik ‘bachata’ in, en klik op het 1ste liedje in een playlist.
“La Noche Perfecta” klinkt door de woonkamer, van de negatieve energie die ik voelde bij het opstaan is niks meer te bespeuren.

Hulp na scheiding.

Zo zie je maar, hoe je eigenlijk in nog geen uur tijd jouw energie kunt veranderen.  Het begint echt bij jouw gedachten!  En nee, dat hele proces van innerlijk werk is geen quick fix.  Een aantal jaren geleden had B. zich echt niet ingeschreven voor die bachata les.
Maar ze is dwars door de pijn heen gegaan, ze is op zoek gegaan naar hulp na haar scheiding, ze heeft haar tanden in haar persoonlijke reis gezet, waar ze nu stap voor stap de vruchten van plukt.
Dus je ‘snel beter voelen na een scheiding’ dat is een illusie.  Er zijn inderdaad heel veel pleisters die tijdelijk voor een goed gevoel zorgen, maar daar valt er geen stevig fundament mee te rapen.

Mindset.

Het begint bij jouw mindset.  Na een scheiding of relatiebreuk mag jij de ruimte nemen om jezelf weer uit te vinden.  Het is een heel parcours om die ‘nieuwe ik’ in dat ‘nieuw leven’ een plekje te geven.  Daar horen uitdagende stappen bij, waarbij je verbinding nodig hebt.
Het geeft een gevoel van veiligheid wanneer je weet dat je tijdens jouw reis, 24/7 in een groep terecht kunt met gelijkgestemden.  Dat is wat de mensen in de K.R.A.C.H.T.-groep ook doen.
Er wordt pijn en verdriet gedeeld, maar dus ook succes, zoals nu met dit bachata verhaal.
Hieronder lees je hoe B. haar post afsloot.  Ze weet perfect hoe de starters zich voelen.  Ik ben dankbaar voor haar ‘bommetje positieve energie’, want dit is goud waard!
Deze woorden geven moed aan de andere mensen die nog maar pas gestart zijn.  Enkele minuten laten deelde H.  nog een mooie quote over zelfliefde in de groep.  De toon was meteen gezet … Zo zie je maar ipv ‘noche perfecta’ kan je elk moment in de ochtend ook kiezen voor een perfecte dag!

Gedachten.

Wees je bewust van wat je denkt wanneer je wakker wordt want het is bepalend voor jouw gevoel van die hele dag.
In mijn nieuwste programma “Magic Mindset Days” leer ik je tijdens de 10 Positive Mindset Days een hele fijne tool hoe je dagelijks instant voor een goed gevoel kunt zorgen.

Nu met de lancering starten we uitzonderlijk in groep, dat geeft het net nog wat meer energie.
We beginnen op 1 mei en gaan samen stap voor stap door het volledige programma.  Daarna kunnen mensen dagelijks instappen en op eigen tempo de training volgen, want alles is opgenomen en je houdt voor altijd toegang.
Ondertussen zitten er al meer dan 100 mensen in de ‘wachtzaal’ van de Magic Mindset Club.
Ik kijk ernaar uit om op dinsdag 30/04 de deuren te openen.
Er geldt een lanceringsactie met 50% korting.

Jouw investering voor deze training bedraagt 77 euro.
Tijdelijk geef ik 50% korting, dus dan betaal je slechts 38,50 euro.
Echt een no brainer die instant zorgt voor een goed gevoel.
Profiteer van deze actie en kom bij de Magic Mindset Club.
Via DEZE LINK lees je alle info en vertel ik wat je allemaal krijgt als Magic Member.
Klik daar op de gouden knop als je erbij wilt zijn.

Ik ben benieuwd wie ik allemaal mag verwelkomen.
De deuren van de Magic Mindset Club gaan open op 30/04.  Na jouw aankoop zal je een mail van mij krijgen met de link naar de besloten groep.  Klik alvast op die link zodat je in de wachtzaal terecht komt en ik jou op dinsdag 30/04 meteen toegang kan geven.
Op 1 mei gaan we dan samen van start.

Heel graag tot in de club.

Van hart tot hart,
Veerle

PS: Met regelmaat geef ik ook mijn gratis online masterclass: Gelukkig(er) leven na je scheiding: ontdek de 3 must do’s. 
HIer moet je echt bij zijn als je een overzicht wilt van wat jou na een scheiding of relatiebreuk te doen staat om weer écht gelukkig te worden.  Op het einde vertel ik ook alle info over mijn K.R.A.C.H.T.-methode© en krijg je een ontzettend mooi masterclass aanbod als je ook graag wilt starten met deze unieke methode.  Wie weet sta je volgend jaar, dan net als B. ook wel vol zelfvertrouwen in de dansschool?
Via DEZE LINK kan jij jouw gratis plekje claimen.

Lees ook

Ik voel me machteloos

Ik voel me machteloos

“Ik voel vooral onmacht.  Hoort dat dan bij de fase woede?” Die vraag zag ik passeren in de privé chat tijdens mijn gratis masterclass deze week. Op dat moment was ik de fases van het rouwproces aan het bespreken. Ze schreef ook nog: “Ik ben niet boos, maar voel me...

Verlaten voor een ander!

Verlaten voor een ander!

"Ondertussen zijn we bijna 2 jaar verder en deed ik heel wat persoonlijk werk.  In de K.R.A.C.H.T.-methode© leerde ik om anders te kijken naar mijn scheiding.  Deze week kreeg ik te horen dat mijn ex en haar vlam uit elkaar zijn.  Bijzonder om te mogen ervaren dat dit...

Loskomen van een toxische relatie + 8 tips!

Loskomen van een toxische relatie + 8 tips!

Met je verstand weet je het wel, maar je hart zegt iets anders.  Herken jij ook wat hierboven op het plaatje staat? Mooie vraag alweer in de groep met een heel herkenbare worsteling. In mijn antwoord stond 1 zin die een andere vrouw heel erg raakte, maar het stelde...

Waarom voel ik me zo verantwoordelijk?

Waarom voel ik me zo verantwoordelijk?

Ik denk dat 8 op 10 van mijn cliënten perfectionistisch is.  De lat ligt hoog én ze dragen ook nog eens een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel. Maar wat als: - Het niet jouw pakkie-an is? - Je niet alles moet vangen wat naar jou gegooid wordt? - De emoties van de...

Verslaafd aan daten?

Verslaafd aan daten?

"Ik ben niet meer op zoek!  Dat maakt dat ik zoveel meer rust voel in mijn lijf. Ik ben zelfs al zo ver dat ik erop vertrouw dat hoe dan ook, dat maatje er wel aan komt!  Met het grote verschil in vergelijking met vroeger "dat niets meer moet, maar alles mag."  Dus...

Hoe kan ik me beter voelen?

Hoe kan ik me beter voelen?

Sta jij soms wel eens stil bij jouw GEVOEL na een GEDACHTE? Het lijkt misschien een eenvoudige vraag, maar de impact ervan op ons leven is enorm. Onze gedachten hebben de kracht om ons gevoel, onze acties en uiteindelijk ons leven te sturen.   Hoe kan ik me beter...

Convenant tekenen en dan?

Convenant tekenen en dan?

"Het geluid om me heen was troebel, het leek wel alsof ik onder water zat. Mijn handen beefden als een riet, toen ik die balpen van hem doorkreeg. Ik had mijn handtekening doorheen mijn leven wel al -tig keer zonder nadenken neergezet, maar op dat moment leek het een...

Triggers zijn uitnodigingen om te groeien.

Triggers zijn uitnodigingen om te groeien.

Triggers zijn uitnodigingen om te groeien. Een trigger, we kennen het allemaal. Dat moment dat je veel heftiger dan ‘normaal’ reageert op een gebeurtenis. Er wordt ‘iets’ in jou geraakt. Na een scheiding zien we dat mensen vaker geraakt worden. Je zit in een...

Is empathie een vaardigheid?

Is empathie een vaardigheid?

"Waarom zou een innerlijke reis ook rouw met zich meebrengen?" : deze vraag kreeg ik een aantal weken terug. Wanneer je intensief aan het werk bent met jezelf. Wanneer je innerlijk werk aan het doen bent. Wanneer je stap voor stap leert hoe je jouw oude patronen...

Rouwen na scheiden.

Rouwen na scheiden.

Wat als rouwen na scheiden nu eens doodnormaal zou mogen zijn? Hoe zou dat voor jou voelen? Als er iets is in het leven wat echt iedereen meemaakt dan is het rouw! Waarom is er dan nog steeds zoveel onbegrip? Waarom voelen zoveel mensen in rouw zich eenzaam en alleen?...

Gratis

GRATIS E-BOOK

Als rouwtherapeut én scheidingscoach help ik dagelijks mensen, met het verwerken van hun scheiding.

Stel je voor dat jij te midden van dit proces een handleiding krijgt,
zodat je exact weet wat je te doen hebt,
zodat je écht weer verder kan met je leven,
zodat je weer vertrouwen krijgt in jouw toekomst.

Ontdek vandaag nog dé 6 stappen die je nodig hebt om
je SCHEIDING als een KANS te zien.

GRATIS COMMUNITY

Ben jij gescheiden?
Zou je graag willen verbinden met andere gescheiden
m/v die voelen wat jij voelt?

Dan ben je welkom,
in mijn gratis én privé Facebook groep,
Hoe verder na SCHEIDING?

De groep is 24/7 bereikbaar.

GRATIS GESPREK

Je zou je verhaal wel eens willen vertellen,
niet zomaar om je HART te luchten,
maar omdat je vooruit wilt in je leven!
Zullen we samen ontdekken wat jij nodig hebt?
Tijdens een gevoelsgesprek analyseer ik jouw situatie,
zodat jij DIRECT weet waar je aan toe bent.
Na afloop vertel ik jou of mijn K.R.A.C.H.T.-methode ook
jou kan helpen om terug gelukkig(er) te zijn.
Je krijgt van mij een eerlijk advies, want deze methodiek
is niet voor iedereen.