Moed en hoop na scheiding!

door | 30 juni 2024 | Woorden die ook van jou kunnen zijn

Veronique schreef deze week een wel heel bijzondere post in de K.R.A.C.H.T.-groep!
Haar woorden zijn hartverwarmend en geven MOED & HOOP, dat ik die heel graag (met haar toestemming) ook met jou wil delen.

Moed en hoop na scheiding!

Vandaag stond ik naar aanleiding van een FB-herinnering “8 jaar getrouwd” én een poging tot communicatie rond zoon met ex nr 2, even stil en keek achterom. 
Dit wou ik graag met jullie delen: 
Ondertussen ben ik een 10-tal maanden onderweg in dit nieuwe verhaal en 4 maand officieel gescheiden.  Het was op zijn minst een hobbelig parcours te noemen.  Ik had 10 maand geleden nooit kunnen bedenken dat ik op vandaag zou staan waar ik nu ben: aan de vooravond van een nieuwe toekomst waar ik naar uitkijk. 
Over een kleine maand teken ik alleen de akte voor mijn eigen huisje.  Er zullen zeker en vast nog obstakels op het pad liggen, maar nu heb ik wandelschoenen aan ipv blootvoets over eieren te lopen. 

De voorbije maanden leerde ik 2 mensen beter kennen die mijn route hielpen bepalen. 

De 1ste is de ware aard van mijn ex.  Helaas niet het mooie plaatje wat ik 16 jaar geleden voor ogen had maar wel waardevol om mijn groei te stimuleren.  Aan deze persoon geef ik op vandaag een minimum aan energie en aandacht. Dit is een blijvende oefening maar ik krijg die oefening gaandeweg beter onder de knie. 

De 2de is mijn eigen ware aard!  Wat heb ik die gemist en uit het oog verloren.  Ik leef in verwondering bij elk stukje IK wat ik opnieuw ontdek.
De innerlijke reis zoals Veerle altijd zegt is echt wel bijzonder.

Elke dag kom ik een beetje dichter bij mezelf en ben ik blij om daar te zijn.  Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar die kleine kantjes van mezelf waar ik tegenaan loop kunnen (h)erkennen én accepteren horen ook bij mijn persoonlijke groei.
Daarnaast ben ik dankbaar dat ik het gezicht in de spiegel elke morgen met trots en voldoening kan begroeten, want dat lijkt ook een eeuwigheid geleden. 
Ik ben tevreden om mezelf te zijn, met mijn werkpunten én mijn kwaliteiten.  Aan deze persoon geef ik op vandaag een maximum aan energie én ook de nodige aandacht.  Ook dit is een blijvende oefening die ik steeds beter onder de knie krijg. 

Toch kan ik in een split second nog voor de geest halen hoe ik me voelde toen ik me voor het eerst hier in deze K.R.A.C.H.T.-groep gooide.  Na het gevoelsgesprek met Veerle kreeg ik toegang en verwelkomde ze mij.  Even later deelde ik voor het eerst hier mijn verhaal.
Ik ben nog steeds heel dankbaar dat ik dat toen deed. 
Dankbaar aan iedereen hier voor de steun die me vooruit hielp én de kracht van het kunnen delen.  Delen = helen. 

Deze training volgen en hier kunnen zijn was voor mij toen écht een reddingsboei in serieus wild water terwijl ik stuurloos op een wrakstuk ronddobberde.   Ondertussen vaar ik op een iets kalmere zee, maar nog steeds voel ik dat ik beter op koers blijf omdat ik weet dat er vuurtorens aan de kust staan mocht het noodweer opsteken. 

Long story short: aan iedereen hier die net overboord is gevallen of misschien zelfs helemaal nog geen land in zicht heeft, weet dat blijven drijven ook al een flinke prestatie is. 
Het kan je ongelofelijk uitputten maar er komt écht een moment dat je niet meer doelloos watertrappelt om te overleven.  Er komt ergens onderweg zeker een rubberbootje langs, een eilandje waar je even kunt uitrusten of een heerlijk strand waar je wel terug aan wal kunt komen.

Blijf hopen (soms tegen beter weten in) en geloven dat het beter wordt ook al zie je dat nu nog niet voor je!  Kijk vooruit maar niet te ver. 
Berust af en toe in het feit dat het anders loopt dan je had verwacht. 
Wees dankbaar voor élke dag, desnoods omwille van het feit dat hij voorbij is als het weer eens allemaal tegenzat.  Wat er ook komt: morgen is slechts 1 dag verwijderd van vandaag en morgen kan alles anders zijn. Weet dat een shitty-day ook maar 24 uren telt. 
Zie je op tegen morgen bedenk dan: “Wat als .. het wél lukt?” 
En bovenal: Hou van jezelf! 
Want hoe je het ook draait of keert, er is slechts 1 persoon waarmee je elke dag van je leven wakker zult worden en dat ben je zélf.
Liefs, 
Veronique.

Ik las gisteren nog even de reacties van de andere leden in de K.R.A.C.H.T.-groep.  Veronique haar woorden gaven vooral de mensen die net gestart zijn met de training heel veel moed en hoop.  Daar ben ik ook heel dankbaar voor, dat mensen die klaar zijn met K.R.A.C.H.T. toch nog lid blijven om anderen te helpen tijdens hun proces.

 

Persoonlijke groei.

Maar wat mij het meest ontroert is dat ik getuige mag zijn van de persoonlijke groei van zoveel mensen, zoals hier bij Veronique.
* Hoe ze de reflectie maakt over haar verleden en huidige situatie.
* Hoe ze met de juiste mindset naar haar toekomst kijkt.
* De ontdekking van 2 belangrijke mensen: de ware aard van haar ex én die van haarzelf.
Zelfacceptatie: ze accepteert zowel haar sterke als zwakke punten.
Zelfliefde: ze begroet zichzelf elke ochtend met trots én voldoening.
Verbinding: ze benadrukt de steun die ze mocht ervaren in de groep.
De mogelijkheid om haar verhaal te kunnen delen hielp haar vooruit in haar proces.
* Hoe de methode een reddingsboei was in wilde wateren én hoe ze haar nu stabieler voelt en op koers!
* Haar inspirerende gedachten: “Wat als … het wél lukt?” én “Morgen is slechts 1 dag verwijderd van vandaag en morgen kan alles anders zijn.”

 

Bemoedigende woorden.

Dankbaar ook voor haar bemoedigende woorden naar de andere toe:
* Blijven drijven is al een prestatie; er komt een moment van rust.
* Blijf hopen en geloven in betere tijden, zelfs als het nu moeilijk is.
* Berust in overwachte wendingen en wees dankbaar voor elke dag.
* Hou van jezelf, want je bent de enige constante in je leven.

Wil jij net als Veronique ook jouw innerlijke reis aangaan? 
Wil jij jezelf de kans geven om er binnen een x-aantal maanden ook zo in te staan?
Dan ben je vast benieuwd wat mijn K.R.A.C.H.T.-methode© voor jou kan betekenen.
Mijn methode biedt steun, structuur en verbinding met gelijkgestemden, de leden zelf noemen het de K.R.A.C.H.T.-familie: met, voor en door elkaar!
Je vindt je eigen kracht terug + je (her)ontdekt je ware aard = van daaruit straal je een andere energie uit en ben je in staat om gezonde relaties aan te trekken.

Zet vandaag jouw 1ste stap naar een nieuwe toekomst!
Reserveer snel jouw gratis plekje in mijn online masterclass: “Gelukkig(er) leven na je scheiding: ontdek de 3 must do’s.”
Zorg ervoor dat pen en papier klaar ligt want ik weet uit de voorgaande keren dat ik zoveel waardevolle inzichten deel dat je die sowieso zal willen noteren.
Er is een privé chat dus je kunt live meteen al jouw vragen stellen.
Ik kijk ernaar uit om met jou te verbinden.
Je hoeft niet bang te zijn voor het volgende hoofdstuk in jouw leven, want jij bent zélf de auteur van dat boek!  Neem het heft in eigen handen en doe mee met de masterclass.Heel graag tot in de gratis masterclass.  Je kunt hier jouw plekje reserveren.K.R.A.C.H.T.-groet,
Veerle

PS: Wil je meteen jouw emoties toelaten?  Wil je gericht met jouw rouwproces aan de slag?
In mijn 5-delige masterclass ‘Scheiden is Rouwen’ zet jij die eerste belangrijke stappen.
Remember.  Inzicht is de 1ste stap naar verandering.
Momenteel krijg je er mijn meditatie “emotie toelaten” helemaal gratis bij, waardoor je zonder moeite van je hoofd naar je hart gaat.  Op de foto hieronder kan je enkele reacties lezen.

Krijg voor altijd toegang tot deze mini-training, nu voor geen €97 maar slechts €47.

Lees ook

Hulp zoeken of gewoon doorgaan?

Hulp zoeken of gewoon doorgaan?

Misschien vraag jij je ook soms wel eens af of je het hele proces niet nog zwaarder gaat maken door jouw verleden op te rakelen? Hulp zoeken of gewoon doorgaan? Het is begrijpelijk dat je daar niet meteen voor staat te springen, het vraagt moed om jouw innerlijke reis...

Mijn vrienden kiezen voor mijn ex.

Mijn vrienden kiezen voor mijn ex.

Wanneer je ziet of hoort dat gemeenschappelijke vrienden omgaan met je ex.   Vrienden die uit eten gaan met je ex en zijn nieuwe vriendin, vrienden die aan het helpen zijn in het nieuwe huis van je ex, of vrienden die jullie allebei uitnodigen voor hun...

Ik voel me alleen zonder relatie.

Ik voel me alleen zonder relatie.

Hoe voelt dat voor jou? ALLEEN ZIJN Veel mensen vinden het na een scheiding/relatiebreuk lastig om 'alleen' ergens naartoe te gaan. Onlangs deelde een cliënt van mij in de K.R.A.C.H.T.-groep dat ze toch de stap had gezet om alleen ergens naartoe te gaan.  Ze voelde...

Brengt dit jou ook in de war?

Brengt dit jou ook in de war?

Herkenbaar! Tijdens een scheiding krijg je vaak te maken met een overvloed aan goedbedoelde adviezen van vrienden en familie. Alhoewel deze adviezen uit hun bezorgdheid komen zijn ze dikwijls gekleurd door hun persoonlijke ervaringen én oude patronen, maar weet dat...

Geloof aub niet dat tijd alle wonden heelt!

Geloof aub niet dat tijd alle wonden heelt!

ROUW is één van de meest ingrijpende evaringen in het leven van een mens.  Echt iedereen komt in zijn leven in aanraking met rouw, en toch is het iets waar veel mensen niet goed mee om kunnen. Vooral na een scheiding/relatiebreuk zien we dat onze omgeving niet goed...

Hoe omgaan met je ex op social media?

Hoe omgaan met je ex op social media?

Vorige maand deelde Ilse haar trouwfoto in de K.R.A.C.H.T.-groep. "Vandaag 3 jaar geleden. Hoe de tijd zo kan veranderen."  Confronterend als je 's ochtends jouw Facebook opent en daar een foto van jezelf in die prachtige witte jurk ziet staan. Hoe is dat bij jou? ...

Vreemdgaan toestaan?

Vreemdgaan toestaan?

"Ondertussen deed ik er alles aan om onze relatie zo goed mogelijk te houden  Ik dacht nog 'als dat hém nu gelukkig maakt', hier kunnen we samen wel uitkomen.  Onze afspraak was openheid en eerlijke communicatie.  Helaas ontdekte ik een paar maanden later dat hij weer...

Ik voel me machteloos

Ik voel me machteloos

“Ik voel vooral onmacht.  Hoort dat dan bij de fase woede?” Die vraag zag ik passeren in de privé chat tijdens mijn gratis masterclass deze week. Op dat moment was ik de fases van het rouwproces aan het bespreken. Ze schreef ook nog: “Ik ben niet boos, maar voel me...

Verlaten voor een ander!

Verlaten voor een ander!

"Ondertussen zijn we bijna 2 jaar verder en deed ik heel wat persoonlijk werk.  In de K.R.A.C.H.T.-methode© leerde ik om anders te kijken naar mijn scheiding.  Deze week kreeg ik te horen dat mijn ex en haar vlam uit elkaar zijn.  Bijzonder om te mogen ervaren dat dit...

Loskomen van een toxische relatie + 8 tips!

Loskomen van een toxische relatie + 8 tips!

Met je verstand weet je het wel, maar je hart zegt iets anders.  Herken jij ook wat hierboven op het plaatje staat? Mooie vraag alweer in de groep met een heel herkenbare worsteling. In mijn antwoord stond 1 zin die een andere vrouw heel erg raakte, maar het stelde...

Gratis

GRATIS E-BOOK

Als rouwtherapeut én scheidingscoach help ik dagelijks mensen, met het verwerken van hun scheiding.

Stel je voor dat jij te midden van dit proces een handleiding krijgt,
zodat je exact weet wat je te doen hebt,
zodat je écht weer verder kan met je leven,
zodat je weer vertrouwen krijgt in jouw toekomst.

Ontdek vandaag nog dé 6 stappen die je nodig hebt om
je SCHEIDING als een KANS te zien.

GRATIS COMMUNITY

Ben jij gescheiden?
Zou je graag willen verbinden met andere gescheiden
m/v die voelen wat jij voelt?

Dan ben je welkom,
in mijn gratis én privé Facebook groep,
Hoe verder na SCHEIDING?

De groep is 24/7 bereikbaar.

GRATIS GESPREK

Je zou je verhaal wel eens willen vertellen,
niet zomaar om je HART te luchten,
maar omdat je vooruit wilt in je leven!
Zullen we samen ontdekken wat jij nodig hebt?
Tijdens een gevoelsgesprek analyseer ik jouw situatie,
zodat jij DIRECT weet waar je aan toe bent.
Na afloop vertel ik jou of mijn K.R.A.C.H.T.-methode ook
jou kan helpen om terug gelukkig(er) te zijn.
Je krijgt van mij een eerlijk advies, want deze methodiek
is niet voor iedereen.